Poate o Kia să fie mai rapidă decât un Lamborghini? Cursă între Kia EV6 GT și Lamborghini Aventador SVJ – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 dec. 2022 Știri auto

Mașinile electrice devin din ce în ce mai performante, dar poate o Kia să învingă un Lamborghini. Vom vedea rezultatul cursei între o Kia EV6 GT și un Lamborghini Aventador SVJ.

Kia EV6 a fost un mare succes pentru producătorul coreean de automobile. Modelul electric a câștigat premiul de Mașina Anului 2022, fiind o mașină bine văzută.

EV6 a primit și o variantă sportivă, care se numește GT. Mașina dezvoltă 585 de cai putere și 740 Nm cuplu cu ajutorul a două motoare electrice. De asemenea, acestea îi asigură și tracțiunea integrală. Din cauza pachetului de baterii, Kia EV6 GT are o masă de peste două tone, deci este o mașină grea.

Urmează cel de-al doilea candidat, anume Lamborghini Aventador SVJ, unul dintre cele mai rapide supercaruri produse de constructorul italian. Motorul său V12 de 6,5 litri produce 770 de cai putere și 720 Nm cuplu. Este și mai ușor față de Kia, masa totală fiind de puțin peste 1.500 de kilograme. Cei de la Carwow au organizat o cursă între cele două mașini pentru a vedea care este mai rapidă.

Este Kia EV6 GT mai rapidă decât Lamborghini Aventador SVJ?

Prima probă a constat într-o cursă pe o distanță de 400 de metri. Datorită răspunsului instantaneu al motoarelor electrice, Kia EV6 are un start mai bun, dar puterea mai mare și masa mai mică a Aventadorului l-au ajutat să câștige, dar nu cu mult.

În încercarea de a învinge supercarul, prezentatorul schimbă Kia EV6 GT cu un Audi RS e-tron GT, care vine cu o putere de 646 de cai și 830 Nm cuplu. Nici Audi-ul nu a reușit să învingă supercarul italian, dar a rămas foarte aproape de el la fiecare trecere. Apoi au urmat câteva încercări cu start lansat, dar nici așa nu au putut câștiga în fața Aventadorului.

Chiar dacă nu a putut întrece Lamborghini-ul, Kia EV6 GT s-a menținut aproape în cursa pe cei 400 de metri, dar masa redusă și puterea adițională au dus supercarul italian spre victorie.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carwow


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide