Poate un generator portabil pe benzină/diesel să încarce o mașină electrică?

Autor: Cristian Gubandru 13 mart. 2022 Știri auto

Tot mai mulți șoferi se gândesc să facă trecerea la mașini electrice, însă autonomia redusă și infrastructura slab dezvoltată sunt principalele inconveniente. Cred că mulți dintre aceștia se întreabă dacă un generator pe benzină sau diesel ar putea fi o soluție atunci când autonomia nu este suficientă să ajungă până la o stație sau când stația este inaccesibilă.

Deși este posibil să încarcați o mașină electrică cu un generator pe benzină sau diesel există mai multe inconveniente.

Generatoarele portabile de mici dimensiuni, care încap în portbagajul mașinii, ar putea încărca o mașină electrică, cu toate acestea nu sunt o soluție prea bună. Acestea îngreunează mașina, prin urmare pierdeți autonomie, iar când aveți nevoie să le folosiți vor încărca foarte lent. Nici nu mai are sens să vorbim despre ce autonomie vă poate aduce în kilometri.

Generatoarele electrice portabile ar putea fi excelente în excursii pentru a vă încărca telefoanele, pentru a alimenta electrocasnice mici, cu toate acestea nu sunt atât de bune pentru încărcarea completă a unei mașini electrice.

Dacă aveți adaptoarele potrivite pentru modelul electric pe care îl conduceți, puteți porni un generator pentru a-l conecta la portul de încărcare al mașinii. Atunci când faceți asta, s-ar putea să vă confruntați cu două probleme. În primul rând, generatorul poate avea dificultăți să producă suficientă putere chiar și pentru a începe să încarce mașina. Generatorul va deveni mai zgomotos pe măsură ce face tot posibilul să țină pasul cu cerințele portului de încărcare. În al doilea rând, veți observa că mașina se încarcă foarte încet.

Un generator mic ar putea fi practic doar pentru o urgență în care nu aveți altă opțiune.

Generatoarele de mari dimensiuni sunt bune

Dacă veți folosi un generator pentru a încărca mașina electrică în mod regulat este posibil să aveți nevoie de ceva mult mai mare. Generatoarele de mari dimensiuni sunt mai bune, însă nu încap în portbagajul mașinii și ar trebui puse într-o remorcă.

Deci, dacă vă gândiți să vă încărcați vehiculul electric cu un generator, acesta nu este o opțiune fezabilă. Dacă aveți o casă la munte și aveți nevoie să încarcați mașina electrică când sunteți acolo, atunci un generator mai mare ar putea fi o opțiune viabilă.

Cât durează încărcarea unui model electric de la un generator

Pentru a încărca bateria la 60%, va trebui să utilizați un generator bun timp de cel puțin 15 ore.

Cu un generator de 1000 de wați, care costă circa 200 de dolari, un vehicul electric va primi 6 km de autonomie într-o oră sau 60 de km în 10 ore. Nu uitați că trebuie să aveți și benzină.

La ora actuală, rețeaua națională de încărcare pentru mașinile electrice numără circa 1.000 de puncte de încărcare. Putem spune că avem de-a face cu o infrastructură mai dezvoltată ca niciodată, însă lucrurile vor trebui în mod clar îmbunătățite.

Dacă te numeri printre posesorii de mașini electrice poți găsi orice stație de încărcare folosind harta oferită de platforma PlugShare. Aici vei afla toate informațiile de care ai nevoie referitoare la punctele de încărcare, la tipul stațiilor (normale sau rapide) și tariful unei încărcări.

Sursa: Oofgrid

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide