Momentul în care un pod se prăbușește și camionul care îl traversează cade în gol

Autor: David Andrei acum o lună Știri

Un mod s-a prăbușit exact în momentul în care era traversat de un camion care transporta un excavator. Camionul și utilajul s-au prăbușit în gol.

GALERIE FOTO

Imaginile au fost surprinse de un muncitor de pe malul opus, în apropierea unui șantier din Uttarakhand, India, nu departe de granița cu China. În filmare se poate observa cum camionul care transportă utilajul de construcții avansează încet. În urma lor, se deplasează un bărbat pe jos.

La un moment dat, când ajunge în zona de mijloc a podului, construcția cedează și se prăbușește în gol. Camionul și excavatorul cad în râpa adâncă, peste un râu. Și bărbatul care merge în urma lor cade.

Presa locală notează că cei doi care se aflau la bordul camionului au supraviețuit. Aceștia au suferit însă răni grave și au fost transportați la spital din apropiere. Surprinzător, bărbatul care traversa podul în urma lor pe jos a scăpat teafăr și nevătămat.

Nu se cunosc cauzele prăbușirii podului, dar cel mai probabil, acesta a cedat sub greutatea camionului și a excavatorului pe care îl transporta acesta.

Pod prăbușit și în România

Acesta nu este un caz izolat în India. Astfel de poduri se prăbușesc periodic din cauza construcției defectuoase. Se întâmplă însă, și în România. În toamna anului trecut, un camion care transporta pământ a căzut în albia unui râu din județul Suceava. Podul prezenta semne vizibile de degradare. Conform autorităților, exista și un indicator care interzicea accesul pe pod din cauza riscului mare de prăbușire.

Luna trecută, în județul Cluj, un pod s-a surpat din cauza săpăturilor efectuate de o echipă de muncitori lângă unul dintre stâlpii de susținere. Din fericire, nu au fost înregistrate victim. Un utilaj de construcții a rămas atunci blocaj sub traversele de câteva tone ale podului. Podul asigura accesul spre localitățile Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului.Comentarii
Inchide