Un pod din județul Cluj se prăbușește. E vina unei echipe de… „dorei”

Autor: ProMotor acum 2 ani Știri auto

Un pod din județul Cluj se prăbușește. Este vina unei echipe de “dorei”, care a săpat la unul dintre pilonii de susținere.

Intră în Galeria FOTO

Podul construit peste Crișul Repede pentru a face legătura rutieră între Drumul European E60 și Valea Drăganului, se prăbușește. Motivul este incredibil. O echipă de muncitori a săpat necontrolat lână unul dintre piloni. Un utilaj a rămas blocat sub traversele de câteva tone, scrie ochiulclujean.ro.

„Podul care face legătura între E60 și Valea Drăganului a fost distrus din cauza unor incompetenți care au efectuat lucrări de slabă calitate. […] Domnilor, ați reușit o performanță unică în ultimii treizeci de ani în județul Cluj”, a declarat deputatul Horia Nasra, scrie site-ul Știridecluj.ro.

Echipa care a reușit “performanța unică” efectua lucrări de consolidare și reparații după ce podul fusese afectat serios de ultimele inundații.

Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a declarat că podul asigura accesul spre localitățile Valea Drăganului, Tranișu și Lunca Vișagului. Edilul susține că drumul județean este în reparații, printr-un proiect european în valoare de 27 de milioane de euro, și că în zonă traficul greu a crescut în ultima perioadă.

„A crescut traficul cu mașini de mare tonaj. Podul era vechi, de aproape 70 de ani. În 2010 am avut și inundații, atunci am crezut că o să cadă, dar a rezistat. Ieri (luni-n.r.), într-un minut, efectiv s-a scufundat”, a spus, pentru Mediafax, Gheorghe Boca. El a precizat că nu au fost înregistrate victime.

Edilul susține că în cursul nopții a fost amenajat un pod tubular, care a permis reluarea, marți dimineață, a circulației pentru mașinile mici. Pe podul provizoriu se circulă pe o singură bandă și a fost montat un sistem de semaforizare.

„Camioanele trebuie să ocolească. Cele care vin dinspre Oradea au puțin de ocolit, dar cele care vin dinspre Cluj au cam 50 de kilometri în plus”, a mai spus primarul din Poieni.


Sursa foto: Ochiulclujean.roComentarii
Inchide