Cum arată podeaua monopostului Mercedes? Subiectul anului în Formula 1

Autor: David Andrei 19 mart. 2021 Știri auto

Testele din Bahrein s-au încheiat, dar cei pasionați de Formula 1 vorbesc, de mai bine despre o săptămână, despre același lucru. Cum arată podeaua monopostului Mercedes?

GALERIE FOTO

Mercedes a prezentat monopostul W12, pe care îl va trimite pe circuit în acest sezon, cu două săptămâni în urmă. Dar podeaua a fost complet mascată. “Nu suntem pregătiți să dezvăluim acest secret, pentru că nu vrem să fim copiați”, au spus atunci reprezentanții echipei. Directorul tehnic James Allison a confirmat însă, o serie de modificări care optimizează fluxul de aer în contextul noilor reglementări FIA.

“Podeaua este o componentă aerodinamică. Mici modificări geometrice pot avea ca efect o scădere a performanțelor. Odată ce reglementările au fost stabilite, misiunea noastră a fost să găsim o modalitate să compensăm pierderile provocate de aceste modificări”, a explicat Allison soluția inedită.

Dar nu au mai putut să o țină acoperită la testele din Bahrein. Sute de fotografii cu podeaua au ajuns în mediul online. Niciuna însă, de la Mercedes. Surse neoficiale susțin că fotografii echipei nu au voie să arate podeaua monopostului.

Aceasta prezintă o serie de onduleuri și decupaje cu rol aerodinamic.

Modificările care au devenit subiectul numărul 1 în timpul testelor din Bahrein nu au ajutat prea mult echipa, care s-a confruntat cu probleme la transmisie.

Podeaua monopostului Mercedes și grijile fanilor. Care sunt cei mai speriați în sezonul 2021?

Podeaua monopostului Mercedes, problemele cu transmisia, dar și declarația lui Lewis Hamilton, potrivit căreia campionul mondial se teme de Red Bull Racing în acest sezon, i-au speriat pe fanii echipei. Potrivit unui studiu Compare.bet, fanii Mercedes sunt cei mai îngrijorați dintre cei pasionați de Formula 1. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că echipa lor a câștigat titlul la Constructori în ultimii 8 ani. Mai mult, începând cu 2013, un pilot Mercedes a devenit campion mondial în fiecare sezon. Lewis Hamilton și-a trecut în cont șapte titluri, iar Nico Rosberg, unu.

Pe locul 2 se regăsesc, ce-i drept, motivat, fanii Scuderiei Ferrari. Podiumul celor mai îngrijorați pasionați de Formula 1 se află fanii Red Bull.

Studiul are la bază 142.154 de comentarii postate de fanii Marelui Circ pe Reddit. Raportul a vizat comentarii în care aceștia își arătau îngrijorarea.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide