Lewis Hamilton, campion mondial. Recordul lui Michael Schumacher a fost spulberat

Autor: Elena Luchian 16 nov. 2020 Știri auto

Lewis Hamilton a devenit campion mondial pentru a șaptea oară și a spulberat recordul deținut de Michael Schumacher de 16 ani. Britanicul a câștigat cursa de la Istanbul pe ploaie.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton, Valtteri Bottas și întreaga echipă Mercedes trăise o dezamăgire sâmbătă. Vizibil deranjați de ploaie, niciunul dintre piloți nu reușise o poziție în prima linie la start. Au fost nevoiți să se mulțumească doar cu pozițiile 6, respectiv 9. Din pole position avea să pornească Lance Stroll de la Racing Point, aflat la primul său pole.

Dar duminică, tot pe ploaie, Lewis Hamilton și-a făcut de cap pe circuitul stradal de la Istanbul. Pilotul britanic a câștigat trei poziții la start, pe care le-a pierdut rapid, fiind depășit de Sebastian Vettel de la Ferrari și de Max Verstappen și Alexander Albon de la Red Bull Racing.

Nici Bottas nu părea să se simtă mai bine pe circuitul ud cu pneurile de ploaie, ajungând pe poziția a 18-a. În turul 7, pe un circuit în curs de uscare, piloții au început să treacă pe gume intermediare. Cu pneuri noi, Hamilton a încercat să treacă de Vettel. Dar suprafața încă umedă i-a jucat feste și l-a trimis înapoi pe poziția a 6-a.  Între timp, Lance Stroll continua să adauge secunde prețioase la avansul său.

Lewis Hamilton a profitat de greșelile celorlalți

Hamilton a profitat de intrarea la boxe a lui Verstappen, Leclerc, Vettel și apoi Stroll, dar și de momentul în care Albon a pierdut controlul monopostului. Din acel moment, a mai avut un singur obstacol de trecut, Sergio Perez, înainte de a se instala la conducerea cursei. Britanicul a pus secunde prețioase între el, Perez și Verstappen. Când a trecut linia de sosire, avea un avans de peste 30 de secunde.

Lewis Hamilton a câștigat la pas încă un titlu, cel de-al șaptelea, zdrobind recordul lui Michael Schumacher.

Pe podium au urcat Sergio Perez și Sebastian Vettel, care au profitat de eroarea lui Charles Leclerc.

Urmează cursele din Bahrein și Abu Dhabi. Dar campionatul este deja decis după ce Mercedes-AMG Petronas și-a adjudecat lejer și titlul la Constructori cu trei etape înainte de finalul sezonului.

VIDEO: 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide