Podul de la Brăila a fost adăugat pe aplicațiile de navigație Waze și Google Maps

Autor: Ionuț Vîlciu 08 iul. 2023 Știri auto

Podul de la Brăila a fost integrat în aplicațiile de navigație Waze și Google Maps. Circulația va fi restricționată pe timpul nopții până în noiembrie.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România și prima legătură rutieră între județele Brăila și Tulcea a fost integrat la doar câteva ore de la inaugurare în aplicațiile de navigație Waze și Google Maps, scrie Economedia.ro. Potrivit comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean, podul de la Brăila deschis pe varianta scurtă Măcin îi scutește pe șoferi de aproape o oră, timpul necesar trecerii Dunării cu BAC-ul. Trecerea Dunării cu BAC-ul se face contra cost atât la Brăila cât și la Galați.

Podul de la Brăila asigură legătura rutieră între Moldova, Muntenia și Dobrogea, iar pentru șoferii care vin dinspre Suceava, Bacău sau Iași spre Delta Dunării și Litoral este cea mai rapidă rută.

Vom circula cu restricții pe Podul de la Brăila

Podul a fost deschis circulației joi, la ora 15:30. Cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa ca lungime este deschis traficului rutier de luni până vineri pe timpul zilei, însă noaptea se închide pentru demontarea macaralelor. Viaductul principal are 2 kilometri lungime, iar viteza legală este de 80 de km/h.

„Circulația rutieră se va desfășura cu restricție de viteză de 80 km/oră, iar noaptea, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe pod va fi suspendată. În weekend-uri și sărbători legale (chiar dacă sunt zile din cursul săptămânii), circulația rutieră va fi deschisă. Aceste prevederi se aplică până la data de 30.11.2023”, conform comunicatului emis de Poliția Română.

Cel mai mare pod suspendat construit până acum în România a fost inaugurat joi, iar în primii 5 ani nu va fi percepută o taxă pentru trecerea pe acesta. Podul cu o lungime de 1.974 de metri și o deschidere centrală de 1.120 de metri s-a deschis pe varianta scurtă de la Măcin (jud. Tulcea), urmând ca până la sfârșitul anului să fie dată în trafic și varianta lungă de 19 kilometri de la Jijila.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide