Podul de la Brăila va fi deschis astăzi circulației. Cum vom circula pe noul pod – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iul. 2023 Știri auto

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi inaugurat joi, iar circulația va fi deschisă traficului rutier începând cu ora 13:00. Chiar și așa, încă se mai lucrează la anexele podului.

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi inaugurat joi, 6 iulie 2023, iar circulația rutieră va fi deschisă începând cu ora 13.00. Lucrările încă nu sunt complet finalizate, cu toate că sute de muncitori au lucrat inclusiv în ultimele nopți, pentru ultimele finisaje. Încă mai sunt lucrări de terminat, iar drumul principal de legătură cu malul din Tulcea va fi gata abia la finalul acestui an, relatează Hotnews.ro.

Noul pod de la Brăila este o construcție impresionantă, de aproape 2 kilometri lungime, fiind al treilea pod ca dimensiune din Uniunea Europeană. Investiția se ridică la aproximativ 700 de milioane de euro fiind una dintre cele mai complexe lucrări derulate de Compania de Drumuri din România. Podul de la Brăila va fi pe locul trei după deschiderea principală după Great Belt Bridge – Danemarca (1.624 metri) și Höga Kusten Bridge – Suedia (1.210 metri).

VIDEO

Cum vom circula pe Podul de la Brăila? În primii 5 ani nu se percepe taxă de pod

Centrul Infotrafic al Poliției Române a anunțat joi că pe podul de la Brăila, care va fi deschis circulației începând cu ora 13.00, va exista restricție de viteză de 80 de kilometri la oră. De asemenea, pe timpul nopții, în intervalul orar 21.00 – 06.00, de luni până vineri, circulația pe podul de la Brăila va fi suspendată. În weekend-uri și sărbători legale, circulația rutieră va fi deschisă. Aceste măsuri vor rămâne valabile până la data de 30 noiembrie 2023, deoarece încă se lucrează la pod și la anexele acestuia.

Șoferii trebuie să știe că, în primii 5 ani de la deschidere, nu se va aplica o taxă pentru circularea pe pod. Aceasta va fi implementată ulterior. De altfel, cu toate că podul va fi deschis joi, 6 iulie 2023, lucrările încă nu au fost finalizate. În ultimele zile, șantierul podului a fost plin de muncitori care au lucrat pentru a pune la punct ultimele detalii pentru darea în folosință a acestuia.

Circulația va fi oprită pe timpul nopții tocmai pentru că încă mai există lucruri de finalizat. Drumul principal de legătură de pe malul tulcean, cel care ajunge până la localitatea Jijila, încă nu este gata și ar putea fi deschis abia spre finalul acestui an. Deocamdată pe malul tulcean legătura se va face pe variantă scurtă, până la drumul național care duce la Măcin.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Raducu P Drum YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide