Podul de la Brăila: cum arată prima traversare filmată din mașină – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 10 apr. 2023 Știri auto

Cel mai scump proiect de infrastructură din România începe să se apropie de finalizare: pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a fost turnat primul strat de asfalt. Acum au început să se facă primele teste rutiere și avem la dispoziție un clip video filmat din mașină.

Lungimea podului de la Brăila este de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. Traversarea podului de la un capăt la altul a durat 2 minute și mașina din care a fost filmată această acțiune s-a deplasat cu o viteză de până la 50 km/h.

Ar fi trebuit să circulăm pe acest pod încă de anul trecut, dar au apărut mai multe probleme legate de autorizațiile de construire aferente drumurilor de legătură. Lungimea drumului principal Brăila – Jijila este de 19,095 kilometri, iar lungimea drumului de legătură cu DN22 Smârdan – Măcin este de 4,328 kilometri.

Cel mai scump proiect de infrastructură din România

Săptămâna trecută au fost publicate pe diferite conturi de social media imagini cu turnarea covorului asfaltic de pe Podul de la Brăila. Între timp a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea. Pe de altă parte a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești pe malul de la Brăila și a fost început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioşteanu, a traversat cu mașina de la un capăt la altul pentru prima dată podul și a parcurs lungimea de 1.974 metri în aproximativ 2 minute. Oficialul a mai anunțat că a început montarea parapetului de protecție pe pod pe sensul de mers către Tulcea și a început vopsirea cablurilor principale de susținere a podului cu vopsea anticorozivă.

Și lucrările pe Drumul Expres Galaţi – Brăila au ajuns la un stadiu fizic de 50%, iar compania responsabilă de aceste lucrări a început turnarea covorului asfaltic. În zona giraţiei de la km 1+524 (conexiune cu drumul de legătură de la Podul Brăila) a început turnarea covorului asfaltic pe primii 300 de metri.

Traverarea podului de peste Dunăre de la Brăila cu mașina – VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu / Francisk Chiriac / Youtube / RaducuPDrum


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide