Podul de la Brăila și drumurile de legătură: care este stadiul lucrărilor – GALERIE FOTO și VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 13 apr. 2023 Știri auto

Au fost publicate tot mai multe informații și fotografii cu lucrările de la podul suspendat de la Brăila, iar autoritățile din domeniul infrastructurii au vizitat de nenumărate ori șantierul. Acest lucru se întâmplă pentru că cel mai scump proiect de infrastructură din România trebuia inaugurat anul trecut.

Ori situația din acest moment stă cu totul altfel și specialiștii din domeniu nu sunt convinși că se va putea circula pe pod nici în acest an. Deși primul strat de asfalt a fost turnat la finalul lunii martie situația este mult mai complexă în ceea ce privește drumurile de acces.

Asociația Pro Infrastructură (API) susține că sunt mai multe probleme legate de drumurile de acces pentru că au fost mai multe neînțelegeri între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și firmele implicate în construirea acestor obiective.

Când vom putea circula pe podul suspendat de la Brăila

Podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată susțin reprezentații Asociației Pro Infrastructură (API). „Momentan se așterne asfaltul pe podul suspendat și s-a început și instalarea parapetelor de protecție. Urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare) și testele dinamice. Desigur, mai este destul de lucru și la drumurile de legătură, mai ales pe brațul lung spre Jijila. Vă spuneam în urmă cu două luni că ar fi posibilă o deschidere la finalul lunii mai, cel târziu în iunie, [dar] cel mai probabil ne vom duce spre sfârșitul verii cu inaugurarea […] doar pe conexiunea scurtă” se arată într-un post pe contul de Facebook deținut de API.

Finalul verii este în continuare un termen perfect fezabil, dar lunile mai și iunie ies din discuție mai susțin cei de la API. „În cel mai fericit scenariu, dacă nu avem surprize neplăcute și testele merg bine din prima, putem spera că spre sfârșitul lunii iulie vom circula între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean” susține asociația.

Pe de altă parte sunt mai multe probleme între antreprenorul responsabil de lucrările din zona Calea Galați-DN2B Centura Brăila și CNAIR. „Din păcate pe ciotul Calea Galați-DN2B Centura Brăila antreprenorul (WeBuild) și CNAIR și-au pasat luni întregi responsabilitatea mutării stâlpilor catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați. Așa că pasajul peste CF nu va fi gata decât la toamnă, cel mai devreme. Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila” susțin cei de la API.

La momentul finalizării podul de la Brăila va fi al treilea din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii. În total podul va măsura aproape 2 kilometri, iar pe lângă această construcție e nevoie de alți 23 de kilometri de drumuri prin care să se lege podul de infrastructura rutieră din zonă. Cele două turnuri ale podului ating o înălțime de 192 de metri și sunt la acest moment cele mai înalte construcții din România.

Podul de la Brăila și drumurile de legătură: stadiul lucrărilor – Video

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Facebook / Asociația Pro Infrastructură


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide