Inaugurarea podului de la Dunăre, amânată. Deschiderea circulației s-ar putea face pe 6 iulie

Autor: Adrian Somai 23 iun. 2023 Știri auto

Podul peste Dunăre de la Brăila ar fi urmat să fie dat în folosință pe 27 iunie, însă în cele din urmă marea inaugurare pare să se fi amânat din nou. Anunțul a fost făcut chiar de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor anunțând că programarea inițială nu va mai fi respectată. Totodată, Grindeanu a mai spus că va merge vineri, 23 iunie, în inspecție la pod.

Podul peste Dunăre de la Brăila, cel mai mare pod suspendat din România și al treilea ca dimensiuni din Europa, ar urma să fie inaugurat pe 27 iunie, după un an și jumătate de întârzieri. În cele din urmă, inaugurarea va avea loc cel mai probabil la începutul lunii iulie, potrivit ministrului Sorin Grindeanu. „O să merg la Brăila. La începutul lunii iulie (va fi inaugurat). Voi fi acolo. În acest an și jumătate, cred că este a șaptea oară când merg acolo, la Brăila”,  a declarat ministrul la postul de televiziune Digi24.

Sorin Grindeanu a mai anunțat cu această ocazie că într-o primă fază, pe pod se va circula doar pe timpul zilei, pe timpul nopții urmând să fie restricționat accesul. „Eu am luat decizia și voi vedea vineri dacă e o decizie corectă ca acest pod să fie dat în circulație, chiar dacă va trebui să se treacă vreo două luni prin procedura demontării, să poată fi dat în circulație cumva alternativ. Spre exemplu, de la 6 dimineața la 8-9-10 seara să se poată circula, iar pe parcursul nopții să închidem circulația, ca să nu se pună în pericol siguranța călătorilor să se poată demonta aceste schele. Cred că e varianta corectă, decât să mai stăm două luni să se demonteze schelele. E perioada estivală, sunt mulți oameni care vor folosi acest pod și cred că e o variantă logică”, a explicat ministrul.

La inaugurarea podului este așteptat și președintele Iohannis

Cel mai probabil, inaugurarea podului se va face în cele din urmă la data de 6 iulie. Evenimentul va atrage nume importante din mediul politic romănesc, la Brăila fiind așteptat chiar și președintele Klaus Iohannis. În urmă cu numai câteva zile, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost demarate testările la suprastructura podului suspendat peste Dunăre de la Brăila.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide