Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului

Autor: Cristian Gubandru 21 apr. 2022 Știri auto

Podul de la Cernavodă a fost redeschis complet traficului, pe A2 calea 1, cu o zi mai devreme, conform calendarului asumat, respectiv 21.04.2022, pentru a nu afecta începerea sezonului estival.

Astfel, prima etapă din acest an a lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479), programată în intervalul 15.02.2022 – 21.04.2022, a fost realizată.

Lucrările de reabilitare la Podul de la Cernavodă au inclus:

  • înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare,
  • înlocuirea sistem rutier,
  • înlocuirea parapetului pietonal și directional,
  • înlocuirea rosturilor de dilatație,
  • lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile,
  • lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Podul, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea. Podul este situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 12.02.2023.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A.

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide