Reîncep lucrările de reabilitare ale Podului de la Cernavodă – VIDEO

Autor: Cristian Gubandru 16 feb. 2022 Știri auto

Prima etapă din acest an a lucrărilor de reabilitare la Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2 (între km 155+415 – km 161+479), este programată în intervalul 15.02.2022 – 21.04.2022, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR).

”Lucrările de reabilitare continuă conform calendarului, avansând cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă”, au arătat reprezentanții CNAIR.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este 12 februarie 2023

Lucrările de reabilitare ale Podului de la Cernavodă includ:

  • înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare,
  • înlocuirea sistem rutier,
  • înlocuirea parapetului pietonal și directional,
  • înlocuirea rosturilor de dilatație,
  • lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile,
  • lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea. Podul de la Cernavodă este situat pe Autostrada A2, la km 157+600.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Restricțiile de circulație s-au ridicat pe 22 decembrie 2021.

În urmă cu 4 luni CNAIR spunea că „Va fi refăcută calea aferentă trotuarelor şi a parapetului pietonal, atât pe podul principal, cât şi pe viaducte. Pe podul metalic se va înlocui parapetul direcţional, vor fi înlocuite rosturile de dilataţie pe calea de rulare, se vor face reparaţii cu betoane speciale la pile, lucrări de refacere a protecţiei anticorozive la structurile metalice.

La finalizarea lucrărilor starea tehnică a podului va îndeplini cerinţele de calitate prevăzute în legea 10/1995 privind rezistenţa şi stabilitatea la acţiuni statice şi dinamice, siguranţa în exploatare şi protecţia mediului”.

Sursa: CNAIR

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: D.R.P.D. Constanța/ Facebook


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide