Polestar 1 va apărea într-o ediție limitată de 25 de bucăți

Autor: Marius Vișan 20 apr. 2021 Știri auto

Polestar a lansat o versiune specială a modelului hibrid Polestar 1 care va ajunge anul acesta la sfârșitul producției. Mașina a fost anunțată luni, la Salonul Auto din Shanghai 2021 (Shanghai Motor Show).

„Este greu de crezut că frumoasa noastră mașină ajunge la sfârșitul producției anul acesta”, comentează Thomas Ingenlath, CEO Polestar. „Ne-am depășit limitele cu această mașină, nu numai în ceea ce privește ingineria, ci și în ceea ce privește proiectarea și execuția. Polestar 1 a dat tonul mărcii noastre, iar genele sale sunt evidente pe modelul Polestar 2, așa cum vor fi și pe viitoarele noastre modele.”

Polestar 1, mașina hibridă de performanță, dispune de o structură ușoară fabricată din polimer armat cu fibră de carbon. De asemenea, acesta mai dispune și de motoare electrice duble pe puntea spate și componente performante, cum ar fi frânele Akebono și amortizoarele Öhlins.

Polestar 1 iese din producție într-o nuanță spectaculoasă

Cu o putere combinată de 609 de CP, 1.000 Nm cuplu motor și o autonomie pur electrică de 124 km (WLTP), Polestar 1 este o mașină de performanță care poate fi condusă ca o mașină de zi cu zi (”daily car”) complet electrică.

„Nu l-am proiectat pentru a concura cu alte mașini și nici nu l-am conceput pentru a se potrivi unui anumit client țintă. Polestar 1 a fost despre depășirea propriilor noastre limite, explorarea unei noi ere pentru Polestar și lansarea mărcii cu o expunere puternică. A făcut o treabă excelentă pentru că a cucerit inimile fanilor, presei și clienților norocoși care dețin un astfel de model” explică Thomas Ingenlath.

Un număr limitat de exemplare vor rămâne pentru producția finală din 2021

Noua ediție specială prezintă o vopsea exterioară aurie, mată, cu etriere aurii și jante negre. Cusăturile aurii oferă interiorului o senzație de unicitate. Se vor construi maximum 25 exemplare ale acestei ediții speciale.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide