Polestar 2, încă o dezamăgire de proporții. Care este, de fapt, autonomia reală?

Autor: David Andrei 07 oct. 2020 Știri auto

Polestar 2 produce încă o dezamăgire de proporții. Mașina care face obiectul unui recall record are, de fapt, o autonomie mult mai mică decât cea anunțată de producător.

GALERIE FOTO

Cifrele înregistrate conform ciclului de testare EPA (Environmental Protection Agency), diferit decât normele WLTP (World Harmonized Test Procedure), în vigoare în Europa, sunt de-a dreptul dezamăgitoare. Autonomia reală a modelului, testată în Statele Unite, este de numai 375 de kilometri (233 de mile). Sunt cifre care nici nu se apropie de cele înaintate în Europa: 470 de kilometri.

Modelul produs în China, Polestar 2 are o baterie litiu-ion cu 27 de module și răcită cu lichid, cu o capacitate de 78 kWh. Site-ul oficial menționează o autonomie de 442 de kilometri. Rezultatul EPA este însă, cu 20% sub cel obținut în ciclul de testare WLTP. Astfel, modelul pierde din start lupta cu Tesla Model 3. Versiunea Model 3 LR AWD este cotată la 518 kilometri. Versiunea Performance a lui Model 3 poate parcurge până la 481 de kilometri între două încărcări.

Polestar 2, mașini nou-nouțe duse cu platforma la service

Vestea vine la scurt timp după ce Polestar a emis o rechemare în service pentru toate cele 2.200 de unități livrate până la această oră. Compania a luat această decizie după ce mai mulți clienți au raportat probleme majore. Motoarele mașinilor lor s-au oprit în mers și aceștia au fost nevoiți să cheme platforma pentru a-și duce autoturismele la service. Multe sunt încă acolo după săptămâni întregi.

Cu două motoare, câte unu amplasat pe fiecare punte, și sistem de tracțiune integrală, Polestar 2 are nevoie de 4,7 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Mașina beneficiază de aportul a 402 cai putere și al unui cuplu de 660 Nm.

Construit pe platforma modulară CMA (Compact Modulare Architecture), care stă și la baza produselor Volvo, modelul electric măsoară 4,6 metri în lungime, 1,95 metri în lățime și 1,48 metri în înălțime. Capacitatea portbagajului este de 440 de litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide