Recall record – Toate unitățile Polestar 2 livrate vor fi rechemate în service

Autor: Elena Luchian 05 oct. 2020 Știri auto

Recall record. Toate unitățile Polestar 2 care au fost livrate până la această oră vor fi rechemate în service. Cum s-a ajuns aici?

GALERIE FOTO

La scurt timp după ce mai mulți proprietari de Polestar 2 din Europa au raportat defecțiuni care i-au forțat să cheme platforma pentru a-și duce mașina la service, Polestar ia decizia radicală. Toate cele 2.200 de unități livrate sunt rechemate în service.

Șoferii care au raportat problemele au sesizat fie un mesaj e eroare în bord, fie nu au primit niciun indiciu. Mașinile lor s-au oprit, pur și simplu, și nu au mai pornit. Astfel că aceștia au fost nevoiți să apeleze la serviciile unor companii de tractare. Mulți dintre posesorii de Polestar 2 așteaptă remedierea defecțiunii de mai bine de o lună.

Compania a decis să recheme în service toate cele 2.200 de unități produse în China și livrate. Publicația suedeză Dager scrie că mașinile prezintă erori de soft care le permite oprirea motorului în timpul deplasării. Din fericire, niciunul dintre cei care au trecut printr-o astfel de problemă nu a fost implicat în vreun incident în trafic și au putut opri în condiții siguranță.

Brent Ellis, reprezentat Polestar, a confirmat pentru InsideEVs că frânele, direcția și alte sisteme încă funcționează când motorul se oprește. Aceasta trebuie să fie explicația pentru faptul că posesorii de mașini cu probleme nu au provocat vreun accident.

Posesorii de Polestar 2 povestesc

Polestar numește defecțiunea “gravă din punct de vedere al siguranței”. Tocmai din acest motiv a recurs la măsura radicală de a rechema în service toate unitățile. Un cititor InsideEVs, Espen Ekvang din Suedia, a relatat că și lui i s-a întâmplat să i se oprească mașina după 400 de kilometri. Vehiculul lui, ca și celelalte, a fost dus cu platforma la service.

Jean-Francois Dessambre din Belgia povestește și el: “Am primit noul meu Polestar 2 în Belgia. Nu a mai funcționat după doar 998 de kilometri și 7 zile de utilizare. Este la service de pe 15 septembrie.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide