Polestar 3 va debuta pe 12 octombrie. La ce să ne așteptăm de la noul SUV electric?

Autor: Ionuț Vîlciu 02 oct. 2022 Știri auto

Viitorul model al companiei Polestar urmează să fie lansat pe 12 octombrie. Polestar 3 va fi un SUV complet electric.

Cel de-al treilea model al gamei Polestar își va face debutul oficial pe 12 octombrie. Noul SUV se va numi foarte sugestiv „3”. Polestar a făcut asta de la început. Coupe-ul hibrid care a pornit totul s-a numit 1, apoi crossover-ul care i-a urmat a fost denumit 2. Le place să păstreze o cronologie.

Noul SUV va fi construit pe o nouă platformă dezvoltată de Volvo Cars, care oferă cele mai noi componente de înaltă tehnologie. Printre acestea se numără cum ar unitatea de control de la NVIDIA și o listă lungă de sisteme de siguranță avansate de la Volvo Cars și de la parteneri, inclusiv Zenseact, Luminar și Smart Eye.

„A trebuit să ne întrebăm: „Cum ar trebui să arate un SUV modern?” Polestar 3 definește SUV-ul pentru era electrică și, în proiectarea lui, am abordat câteva dintre elementele fundamentale ale arhetipului: proporții, poziție și aerodinamică”, spune Thomas Ingenlath, CEO Polestar.

Polestar 3 se recomandă a fi un SUV performant

Pentru Polestar, performanța nu se limitează la accelerări în linie dreaptă. La lansare, toate versiunile vor fi dotate cu un grup motopropulsor cu două motoare electrice. Vectorizarea electrică a cuplului se face printr-un sistem de ambreiaj dublu pe motorul electric din spate. Acest lucru lucrează în paralel cu suspensiile pneumatice adaptive cu două camere și amortizoarele active în standard, care îi permit lui Polestar 3 să comute între confort și o suspensie fermă și dinamică. Amortizoarele se ajustează pentru a se potrivi condițiilor drumului o dată la două milisecunde.

„Această abilitate instantanee de a se transforma dintr-un cruiser confortabil într-o mașină de performanță agilă într-o clipită este ceea ce face ca Polestar 3 să fie special ca SUV electric de performanță. Beneficiază, de asemenea, de un centru de greutate scăzut și de un ecartament lat pentru o stabilitate maximă și o senzație interesantă la volan”, a adăugat Thomas Ingenlath.

Pachetul opțional de performanță permite o putere maximă de aproximativ 516 cai putere (380 kW) și 910 Nm. De asemenea, aduce și setarea șasiului Polestar Engineered pentru amortizoarele active și suspensiile pneumatice. De asemenea, sunt adăugate detaliile aurii pe capacele valvelor și pe centurile de siguranță. La interior există și o bandă luminoasă gravată cu laser.

Evenimentul de lansare va începe la ora 20:0, pe 12 octombrie. O transmisie live va fi disponibilă pe YouTube.

Sursa: Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide