Polestar Precept – Suedezii construiesc mașina electrică fără oglinzi

Autor: Elena Luchian 25 feb. 2020 Știri auto

Polestar Precept este mașina electrică fără oglinzi la care lucrează constructorul suedez sub umbrela Geely. Polestar va prezenta versiunea concept săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva.

Galerie foto

Mașina echipată cu două camere video, care preiau rolul oglinzilor convenționale, este un Grand Tourer cu patru uși și emisii zero. Compania care a divorțat recent de Volvo păstrează misterul asupra specificațiilor tehnice.

Polestar dezvăluie însă designul versiunii concept, care abordează o filosofie denumită “Minimalistic Athleticism”. Modelul vine și cu un ampatament impresionant de 3,1 metri, ceea ce se traduce printr-un spațiu generos pentru cei care iau loc pe bancheta din spate.

În locul grilei convenționale, își face apariția ceea ce constructorul numește Polestar SmartZone, o suprafață care integrează o serie de senzori și o cameră video, care furnizează datele necesare către sistemele de asistență ale mașinii. Această “zonă inteligentă” este flancată de farurile LED cu semnătura luminoasă “Ciocanul lui Thor”, alcătuite acum din două segmente orientate în direcții opuse.

La bord, viitorul Polestar Precept vine cu două ecrane care redau imaginile captate de camerele poziționate pe laterale. Sistemul multimedia dezvoltat de Google este redat pe un ecran tactil de 15 inci, de tip portret. În cabină se regăsesc materiale ecologice, cum ar fi PET-uri reciclate. Un instrumentar de bord digital de 12.5 inci redă informațiile relevante. Acesta include și o serie de senzori care monitorizează privirea șoferului, detectează semnele de oboseală și adaptează luminozitatea ecranelor.

Polestar Precept va fi dezvăluit pe 3 martie, la Salonul Auto de la Geneva. Tot atunci, producătorul preluat de chinezii de la Geely va oferi mai multe informații referitoare la puterea, bateria și autonomia noului model.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar



Comentarii
Inchide