Polestar prezintă conceptul electric O2, cu o dronă integrată pentru filmări aeriene

Autor: Cristian Gubandru 03 mart. 2022 Știri auto

Polestar a prezentat conceptul electric Polestar O2. Acest model este o decapotabilă cu 4 locuri și plafon retractabil de tip hard top.

Polestar O2 dispune de o dronă cinematografică autonomă integrată în spatele scaunelor din spate. Dezvoltată în colaborare cu Hoco Flow, drona poate fi lansată în timp ce mașina este în mișcare pentru a înregistra secvența perfectă de condus.

Inginerii au dezvoltat un profil aerodinamic care se ridică în spatele scaunelor din spate pentru a ajuta drona să decoleze atunci când mașina este în mișcare.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Drona funcționează autonom, urmărind automat mașina la viteze de până la 90 km/h. După filmare, drona poate reveni singură în mașină. Clipurile video pot fi editate și partajate direct de pe afișajul central de 15 inch când mașina este parcată.

„Polestar O2 este viziunea noastră asupra unei noi ere pentru mașinile sport”, a declarat Maximilian Missoni, șeful de design al companiei.

Aspectul conceptului electric O2 arată cum limbajul de design al lui Polestar poate fi adaptat la diferite stiluri de caroserie. Caroseria joasă și lată, cu o poziție asertivă, design compact 2+2 și un ampatament lung întruchipează proporții clasice de mașină sport, dar cu o senzație modernă, electrică.

Polestar intenționează să lanseze trei mașini noi în următorii trei ani

Polestar intenționează să lanseze trei mașini noi în următorii trei ani, începând cu anul 2022, fiecare dintre ele având potențialul de a realiza treptat unele dintre ideile prezentate de aceste mașini concept.

Până în 2023, compania plănuiește ca mașinile sale să fie disponibile pe 30 de piețe. Mașinile sunt fabricate în prezent în două unități din China, cu producție suplimentară viitoare planificată în SUA.

Viitorul lor crossover electric Polestar 4 va fi lansat în 2023 și va concura cu Porsche Macan. Viitorul SUV compact va fi poziționat în gamă cu noul Polestar3, atât ca dimensiuni, cât și ca preț. SUV-ul ar urma să coste aproximativ 55.000 de euro, adică mai ieftin cu vreo 20.000 de euro comparativ cu fratele lui mai mare.

Sursa:Polestar

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide