Viitorul crossover Polestar 4 va sosi în 2023 ca rival pentru Porsche Macan

Autor: Mihai Morcovescu 30 dec. 2021 Știri auto

Suedezii de la Polestar au anunțat că viitorul lor crossover electric Polestar 4 va fi lansat în 2023 și va concura cu Porsche Macan. Anunțul a fost făcut de CEO-ul companiei deținute de Volvo, Thomas Ingenlath.

Polestar va lansa trei modele noi până în 2024

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul SUV compact va fi poziționat în gamă cu noul Polestar 3, atât ca dimensiuni, cât și ca preț. Polestar 4 ar urma să coste aproximativ 55.000 de euro, adică mai ieftin cu vreo 20.000 de euro comparativ cu fratele lui mai mare.

Din punct de vedere estetic, noul model cu zero emisii va fi un crossover cu siluetă de coupe. Acesta va fi construit pe platforma PMA despre care se spune că este o versiune a arhitecturi SEA de la Geely.

De aceea, cel mai probabil, Polestar 4 va fi asamblat în China, la fabrica Geely din Hangzhou Wan. Producția ar urma să debuteze înainte de sfârșitul anului 2023

Portofoliul mărcii deținută de Volvo va fi completat anul viitor în iunie de SUV-ul premium Polestar 3. Acesta va veni în versiuni cu unul și cu două motoare electrice.

Acesta va fi urmat în 2024 de Polestar 5. Este vorba despre un vehicul electric de tip Grand Touring (GT) cu patru uși, care va fi inspirat din conceptul Precept.

Polestar și-a propus să pătrundă pe 30 de piețe internaționale până la sfârșitul anului 2022. La nivel global, sectorul SUV-urilor premium de dimensiuni medii este de așteptat să crească cu 46% până în 2025, iar Polestar va fi unul dintre principalii jucători.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Polestar


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide