Polițele City Insurance au expirat. Ce amenzi riscă șoferii fără RCA

Autor: Cristian Gubandru 11 mai 2022 Știri auto

Polițele City Insurance nu mai sunt valabile începând din 12 mai 2022. Cei aproape 500.000 de șoferi riscă amenzi mari dacă sunt opriți de poliție și prezintă o asigurare RCA la City Insurance.

Posesorii de polițe de asigurare RCA emise de City Insurance trebuie să încheie o nouă asigurare, la un alt asigurator, începând cu data de 12 mai 2022.

Care au fost cauzele care au dus la falimentul City Insurance

Explicațiile lichidatorului judiciar privind cauzele care au dus la falimentul City Insurance: valori ridicate ale comisioanelor plătite brokerilor, împrumuturi acordate societăților afiliate cu șanse reduse de recuperare, investiții în active ale căror valori s-au depreciat, dezechilibru financiar profund.

Ce amenzi îi așteaptă pe șoferii fără RCA

Șoferii care circulă fără asigurarea obligatorie RCA vor primi amenzi între 1.000 și 2.000 de lei. In plus, poliția poate decide, ca măsuri suplimentare, reținerea certificatului de înmatriculare al mașini sau reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare

Clienții City Insurance pot denunța polițele pentru a primi banii pe polița RCA, pentru lunile întregi rămase.

Cei care vor face accidente după data de 11 mai vor fi buni de plată chiar dacă polița este încă valabilă, întrucât ea a fost anulată.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Polițele RCA la City Insurance pot fi denunțate în continuare. Pentru recuperarea primei de asigurare RCA proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor, în cazul în care nu au fost înregistrate daune, creditorii de asigurare trebuie să depună la Fondul de Garantare a Asiguraților atât cererea de restituire primă, cât și dovada denunțării contractului de asigurare, înregistrată/transmisă la asigurător.

Cum procedezi ca să denunți o poliță RCA

Pentru denunțarea poliței RCA trebuie să completezi o Cere de renunțare, de pe site-ul City Insurance, www.cityinsurance.ro. Cererea completată se trimite pe adresa de email dedicată [email protected].

Apoi, trebuie să trimiți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o Cerere de plată – Anexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă  (disponibilă pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: [email protected], însoțită de următoarele documente:

  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide