Poliția de Frontieră a primit 12 camionete Ford Ranger Raptor

Autor: Ionuț Vîlciu 25 aug. 2022 Știri auto

Poliția de Frontieră Română a intrat în posesia primului lot de mașini de patrulare Ford Ranger Raptor. Acestea sunt doar 12 din cele 50 achiziționate.

Primul lot de autospeciale de patrulare 4×4 pentru teren dificil, a fost achiziționat. Camionetele Ranger, care vin în echiparea de performanță Raptor, au fost cumpărate cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă.

Astfel, primul lot, format din 12 astfel de vehicule, a intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române. Acestea fac parte dintr-un lot de 50 de autospeciale marca Ford Ranger Double Cab Raptor. Ele sunt destinate supravegherii zonelor de frontieră. În perioada următoare, restul de mașini va intra în dotarea Poliției de Frontieră Române. Contractul de achiziționare se ridică la o valoare de aproximativ 16 milioane lei. Următoarele 38 de autovehicule urmează sa fie recepționate până la sfârșitul acestui an.

Autovehiculele vor ajuta la realizarea unui control „mai eficient” al fenomenului infracțional transfrontalier. Aici ne referim la combaterea și prevenirea migrației ilegale și a contrabandei cu produse accizabile, menționează IGPF.

Poliția de Frontieră primește camionete performante – Ford Range Raptor

„România se află în plin proces de aderare la Spațiul Schengen. Fiecare mișcare, acțiune, decizie, trebuie bine calibrate pentru atingerea obiectivului strategic de a deveni cât mai curând țară membră Schengen. Este o prioritate pentru România, iar criza umanitară și de securitate la care am răspuns imediat și am arătat o solidaritate exemplară ne-a oferit vizibilitate și a generat o serie de oportunități privind aderarea României la Spațiul Schengen. Sunteți parte în acest efort comun și aveți obligația să consolidați capacitatea instituțională a Poliției de Frontieră de a se moderniza și de a face față provocărilor vremurilor pe care le traversăm. Iar din această perspectivă, Poliția de frontieră este garantul integrării frontierelor naționale și ale frontierelor externe ale Uniunii Europene”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Ford Ranger Raptor, are motor diesel de 2,0 litri, 213 CP, 500 Nm și tracțiune integrală. Cutia de viteze este una automată cu 10 trepte. Mașinile au troliu montat în partea frontală, care este acționat electric. De asemenea, au proiectoare led cu intensitate de 5000 de lumeni pentru supravegherea zonelor de frontieră.

Sursa: IGPF

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția de Frontieră Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide