Poliția Română va achiziționa 1800 de autospeciale în valoare de 280 de milioane de lei

Autor: Ionuț Vîlciu 02 aug. 2022 Știri auto
Poliția Română va achiziționa 1800 de autospeciale în valoare de 280 de milioane de lei

Poliția Română reia achiziția pentru 1800 de autovehicule. Contractul în cauză are o valoare totală de peste 280 de milioane lei.

Inspectoratul General al Poliției României a lansat în SICAP un contract cu o valoare maximală de peste 280 milioane de lei. Contractul este împărțit în 12 loturi, pentru fiecare tip de vehicul dorit, și se poate licita individual pentru fiecare dintre aceste loturi sau pentru mai multe dintre ele. Cu acesta se va face achiziția unei game largi de autovehicule noi, inclusiv motociclete, necesare pentru parcul propriu.

Poliția Română argumentează că parcul auto pe care îl utilizează acum este uzat moral, pentru că este supus unei degradări continue și accelerate. Acest lucru este cauzat de natura utilizării lui în exercitarea atribuțiilor specifice. Inspectoratul General al Poliției României mai argumentează și că acest deficit de mijloace noi a fost mult timp ignorat, astfel că uzura s-a accentuat în timp.

Această licitație a fost urcată în SICAP și în data de 6 mai. Pe atunci avea valoarea de 307 milioane de lei.

La scurt timp după anunț, sindicatul polițiștilor a salutat achiziția. Cu toate acestea, a precizat că vrea să fie consultat privind dotările vehiculelor, anume cele ale autospecialelor. Licitația a fost, în cele din urmă, anulată. Nimeni nu a depus ofertă pe niciunul dintre loturi.

Poliția Română dorește parc auto proaspăt

„Se observă și constată clar o îmbunătățire a specificațiilor tehnice ale autospecialele ce urmează a fi achiziționate, față de cele care există astăzi în prezent în parcul auto al I.G.P.R., ceea ce ne dă de înțeles că până la urmă mesajele aproape de disperare a organizațiilor sindicale și a tuturor polițiștilor au fost auzite de factorii de decizie. Sperăm ca aceste achiziții să nu se facă în ”plan cincinal”, ci periodic astfel încât să nu fie grevat bugetul instituției și astfel să fie evitate cazurile când autospecialele își depășesc perioada normală de exploatare, însă în lipsa unor noi polițiștii sunt nevoiți să le folosească pe cele uzate. A se vedea cazul ”Loganul 2005”, autovehicul care a rămas în dotarea structurilor Poliției până în anul 2020, chiar 2021 pe alocuri”, transmitea SIDEPOL.

Schimbările din mai și până acum constau în valoare și termenul de livrare. Astfel, valoarea a scăzut de la 307 la 280 milioane de lei. Termenul de livrare a fost redus de la doi ani la nouă luni. Pe lângă acestea, au fost modificate și fișele tehnice.

Livrările se întind pe o perioadă de 270 de zile, pentru toate loturile, de la durata semnării contractelor. Perioada minimă de garanție solicitată pentru toate vehiculele este de trei ani sau 100.000 de kilometri. Pentru o garanție suplimentară acordată se primește punctaj în plus la licitație.

Ofertele se vor deschide pe 31 august.

Sursa: Economedia.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide