Poliția de Frontieră primește autospeciale de supraveghere cu termoviziune

Autor: George Cristea 21 sept. 2020 Știri auto

Poliția de Frontieră primește 50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune, achiziționate din fonduri europene nerambursabile. Primul lot de 26 de mașini va intra în dotarea Poliției de Frontieră în cursul lunii septembrie.

Intră în Galeria FOTO

„50 de autospeciale de supraveghere cu termoviziune vor intra în perioada următoare în dotarea Poliției de Frontieră Române, în cadrul unui contract în valoare de 10.790.000 euro, finanțat din fonduri externe nerambursabile, prin Fondul de Securitate Internă”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Primul lot, format din 26 mijloace de mobilitate terestră, va intra in dotarea Poliției de Frontieră  Române până la finele lunii septembrie, urmând ca, până la sfârșitul anului, sa fie recepționat și următorul lot de 24 de autovehicule.

Autovehiculele sunt destinate misiunilor de supraveghere a frontierei terestre, pentru combaterea și prevenirea migrației ilegale, respectiv a contrabandei cu produse accizabile, reușindu-se astfel  un control mai eficient al fenomenului infracțional transfrontalier și asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

Ce model auto a ales Poliția de Frontieră pentru achiziția de autospeciale de supraveghere cu termoviziune

Autospecialele de supraveghere sunt destinate spre a fi folosite de către structurile operative în zone cu teren neamenajat sau greu accesibil, având o multitudine de caracteristici tehnice de înaltă performanță, printre care se regăsesc cele referitoare la detecția țintei (identificarea acesteia) de la o distanță de 7 km și recunoașterea persoanelor de la o distanță de 4 km.

Prin urmare, au fost alese vehicule de bază Ford Transit AWD, motorizate de un propulsor diesel de 2,0 litri care dezvoltă 170 CP. Acesta este cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte, cuplul fiind transmis la toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală inteligentă ce oferă performanță îmbunătățită în condiții dificile de utilizare. Atunci când este cuplat, sistemul crește automat cuplul transmis roților cu cea mai mare aderență. În plus, vehiculele sunt adaptate pentru deplasarea în zone neamenajate/greu accesibile, având o suspensie specifică și elemente de protecție pentru grupul motopropulsor.

Fiecare autovehicul este dotat cu mijloace tehnice specifice, respectiv: sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, sistem de supraveghere perimetral, baterie suplimentara, autonomie extinsă-rezervor de combustibil mărit (95 l) etc. 

În plus, sunt dotate cu un sistem video mobil destinat supravegherii zonelor de frontieră, atât ziua cât și noaptea, oferind, totodată, și posibilitatea obținerii de informaţii cu privire la poziţia proprie şi detectarea persoanelor aflate în zona de competenţă.

Mașinile sunt livrate de Ford România prin intermediul dealerului Țiriac Auto, către compania Pro Optica, specializată în soluții optronice și securitate. Aceasta asigură conversia utilitarelor Ford în autospeciale de supraveghere ARTEMIS-RO pe care le livrează ulterior Poliției de Frontieră complet echipate. Pro Optica a produs și livrat în ultimii 10 ani un număr de peste 100 astfel de produse în România și Ungaria.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford, Poliția de Frontieră



Comentarii
Inchide