Poliția italiană va avea în dotare un Lamborghini Urus Performante începând cu 2024 – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 dec. 2023 Știri auto

Poliția italiană a primit în dotare un Lamborghini Urus Performante. Super SUV-ul va fi folosit de autoritățile italiene începând cu anul viitor.

Un exemplar de Lamborghini Urus Performante a intrat în dotarea poliției din Italia. Un singur exemplar a celei mai rapide versiuni a SUV-ului Urus a fost livrat către forțele de ordine italiene și își va începe activitatea începând de anul viitor.

Acest Lamborghini Urus Performante nu va fi doar o simplă mașină de poliție, ci este dotat cu un frigider special, montat în portbagaj, ce va fi folosit pentru transportul de organe către pacienții care au nevoie de un transplant. Pe lângă acest frigider, mașina este dotată și cu un defibrilator, un spațiu destinat depozitării armelor, dar și cu semnalele luminoase și acustice specifice unei mașini de poliție. Mașina este finisată în nuanța de albastru regăsită pe mașinile de poliție din Italia, aspectul fiind completat de inconfundabilul text POLIZIA.

Poliția italiană va avea în dotare un Lamborghini Urus Performante

După cum știm deja, Urus Performante folosește un motor V8 de 4,0 litri, ce dezvoltă 666 CP și 850 Nm cuplu maxim. Astfel, acest SUV performant poate atinge 100 km/h cu start de pe loc în doar 3,3 secunde și poate atinge o viteză maximă de 306 km/h. De asemenea, Urus Performante a stabilit cel mai bun timp pentru un SUV pe urcarea de la Pikes Peak.

Colaborarea dintre Automobili Lamborghini și Poliția de Stat Italiană a început în 2004, iar Urus Performante este al șaselea model care a intrat în flota Poliției de Autostrăzi. Super SUV-ul se alătură lui Huracán LP610-4 și va fi folosit pentru servicii speciale, inclusiv transportul medical urgent de organe și plasmă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: lamborghini


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide