Poliția avertizează în privința unei metode de înșelăciune printre amatorii de chilipiruri auto

Autor: Marius Vișan 17 sept. 2021 Știri auto
Poliția avertizează în privința unei metode de înșelăciune printre amatorii de chilipiruri auto

Poliția Română avertizează că în ultima perioadă au fost sesizate mai multe cazuri de înșelăciuni. Acestea au avut loc prin intermediul anunțurilor online, de tip vânzare de autovehicule.

În unele cazuri, prejudiciile înregistrate ajung la zeci de mii de euro. Un caz semnalat de curând vizează un prejudiciu de aproximativ 80.000 de euro.

Modul de operare folosit de ”țepari”

După postarea unor anunțuri de vânzare de autoturisme pe platforme cunoscute, potențialilor clienți li se solicită transferul unor sume de bani. Scopul acestui transfer este de a face rezervarea. Autoturismele „vândute” sunt prezentate a se afla pe teritoriul altor țări din Europa, iar, la încheierea tranzacției, sunt solicitate inclusiv sume aferente transportului către România.

Banii sunt transferați dintr-un cont într-altul, fiind retrași, fără ca tranzacția de vânzare-cumpărare să mai aibă loc efectiv.

”Vă prezentăm acest mod de operare cu speranța că împreună îl putem preveni. Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să vă informați în detaliu înainte de încheierea oricărei tranzacții online!”, se arată în postarea de Facebook de pe pagina Poliției Române.

Sursă foto: Poliția Română / Facebook

Achiziționarea unei mașini second hand este o adevărată artă pentru cine știe să caute unde trebuie. Cu toate acestea, trebuie evitate anunțurile asemănătoare cu cele de mai sus. Din păcate pentru cei care sunt păcăliți de astfel de anunțuri, puțini dintre cei care comit înșelătorii cu mașini pe internet pot fi prinși. Însă dacă sunt prinși riscă până la 3 ani de închisoare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide