Poliția Română face demersuri pentru combaterea excesului de viteză

Autor: Ionuț Vîlciu 16 aug. 2022 Știri auto

În ultimele 4 zile, Poliția Română a aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale. Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au ajuns la această sumă în urma unor acțiuni desfășurate pe autostrăzile din județele Mureș și Cluj.

În perioada 12 – 15 august, polițiștii din cadrul Brigăzii Autostrăzi au desfășurat, pe autostrăzile din județele Mureș și Cluj, acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere și creșterea gradului de disciplină rutieră, în rândul participanților la trafic. Au fost vizați, în principal, conducătorii auto care nu respectă regimul legal de viteză.

Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 194 de sancțiuni, dintre care 136 pentru viteză și 58 pentru alte abateri. În total, au fost reținute 24 de permise și 4 certificate de înmatriculare.

Amenzi date de Poliția Română

La data de 14 august, un bărbat, de 26 de ani, din Târgu Mureș, a fost depistat, pe Autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii – Nădășelu, calea 2, la km 4, circulând cu 203 km/h. Pentru această abatere, i-a fost reținut permisul, pentru 120 de zile, fără a mai putea beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

La data de 15 august, un tânăr, de 19 ani, din Luduș, a fost depistat în timp ce conducea cu 178 km/h, având mai puțin de un an experiență în conducere. Și în acest caz, i-a fost reținut permisul, fiindu-i, totodată, aplicată o amendă contravențională, în valoare de 1.450 de lei.

De asemenea, polițiștii au depistat un cetățean străin, de 26 de ani, cu reședință în județul Giurgiu, conducând cu o viteză de 168 km/h.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. Astfel, pe numele bărbatului, a fost întocmit dosar penal.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide