Poliția Rutieră, ISCTR și RAR au organizat o acțiune de control în trafic

Autor: ProMotor 26 sept. 2023 Știri auto
Poliția Rutieră, ISCTR și RAR au organizat o acțiune de control în trafic

Luni, 25 septembrie, polițiștii Brigăzii Rutiere în colaborare cu inspectori din cadrul ISCTR și RAR au organizat o acțiune care a avut drept scop creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală, prin verificarea legalității transporturilor rutiere de mărfuri generale și mărfuri periculoase cu masa totală maximă autorizată mai mare de 2,5 tone.

Obiectivele acțiunii au fost verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă, de către conducătorii autovehiculelor şi existența atestării metrologice a aparaturii tahograf, dar și legalitatea tipului de transport. Totodată, s-au verificat documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul autovehiculelor rutiere destinate transportului rutier de mărfuri.

S-a acordat o atenție sporită asupra elementelor privind siguranța circulației: starea psiho – fizică a conducătorilor auto, testarea cu aparatul alcooltest a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport, respectarea limitelor legale de viteză pe categorii de drumuri, valabilitatea inspecției tehnice periodice a autovehiculului.

Polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni în valoare de peste 41.800 lei

În urma activităților de control desfășurate, polițiștii au aplicat 60 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 41.800 lei dintre care evidențiem următoarele:

• 52 pentru deficiențe tehnice constate la autovehicule care efectuau transport rutier de marfă;
• 3 pentru alte abateri prevăzute de OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice;
• 4 pentru lipsa documentelor necesare efectuării transportului rutier;
• 1 pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

19 certificate de înmatriculare și 2 seturi plăcuțe au fost retrase

În cadrul acțiunii, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate și 2 seturi plăcuțe.

Un bărbat în vârstă de 22 de ani a efectuat transport rutier de mărfuri cu o autoutilitară pe Șos. Gării Cățelu, având certificatul de înmatriculare deteriorat și in urma verificărilor efectuate au fost constatate următoarele deficiențe tehnice: placuțele față-spate deteriorate, frâna de staționare nefuncțională, defecțiuni la sistemul de iluminare față-spate, modificări neconforme braț hidraulic (cârlig) nemenționate în cartea de identitate a vehiculului. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2610 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare și a placuțelor cu numărul de inmatriculare.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani a efectuat transport rutier de mărfuri periculoase (butelii cu azot si oxigen) cu o autoutilitară pe Șos. Gării Cățelu, având mecanismul de direcție cu deficiențe majore, jocuri nepermise la bieletele de direcție. De asemenea, arcul axa dreapta spate este fixat necorespunzător, prins cu sârma, iar una dintre buteliile de încărcare cu oxigen nu este fixată corespunzător cu chingi. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2030 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare. Precizăm faptul că dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare a fost eliberată fără drept de circulație.

Poliția Rutieră recomandă

Pentru realizarea unui transport rutier în condiții de siguranță Poliția Rutieră recomandă următoarele:

– să circule cu prudență;
– să păstreze o distanță suficientă pentru a frâna în condiții de siguranță;
– să nu conducă sub influența băuturilor alcoolice/substanțelor psihoactive;
– să respecte perioadele legale de conducere și de odihnă pentru a evita accidentele de circulație produse pe fondul oboselii;
– să dețină documentele prevăzute de legislația incidentă domeniului transporturilor.

Acest tip de acțiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră, în vederea reducerii riscului rutier și menținerii unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide