Poliția Rutieră și RAR au oprit mai multe mașini în trafic. Ce au descoperit?

Autor: Marius Vișan 15 nov. 2021 Știri auto

Polițiști rutieri și specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român au desfășurat, la nivel național, pe parcursul a două zile, o acțiune pentru controlul stării tehnice a autovehiculelor.

Astfel, în zilele de 10 și 11 noiembrie, la nivel național, echipaje mixte de control, formate din polițiști și reprezentanții R.A.R., au desfășurat controale în trafic.

Au fost controlate, în principal, autovehiculele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, cele cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri și cele destinate transportului de persoane în regim de taxi.

De asemenea, în cadrul activităților de control, s-a verificat și dacă luminile de ceață sunt folosite în alte condiții decât pe timp de ceață, precum și modul de funcționare a sistemului de ventilație/dezaburire/dezghețare.

Au fost verificate 10.787 de autovehicule și au fost aplicate 5.964 de sancțiuni contravenționale

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 15 au fost aplicate pentru deficiențe la sistemul de frânare, 11 pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 248 pentru deficiențe ale sistemului de rulare (anvelope), 456 pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare, 79 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă, 604 pentru alte deficiențe tehnice, 159 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice, 45 pentru utilizarea luminilor de ceață în alte condiții decât pe timp de ceață și 4.347 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Pentru deficiențe la sistemul de frânare, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, pentru defecțiuni periculoase la mecanismul de direcție, au fost reținute alte 5 permise de conducere, iar, pentru alte abateri, au fost reținute 436 de permise de conducere.

De asemenea, au fost reținute 763 de certificate de înmatriculare, dintre care 744 pentru vehicule înmatriculate în România și 19 pentru vehicule înmatriculate în alte state.

În același timp, în cadrul activităților de control, a fost dispusă măsura imobilizării vehiculului în 35 de cazuri.

Totodată, au fost constatate 76 de infracțiuni, dintre care 60 la regimul rutier și 16 de altă natură.

VIDEO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide