Poliția Rutieră, sancțiuni și permise suspendate pe bandă rulantă

Autor: ProMotor 09 dec. 2019 Știri auto
Poliția Rutieră, sancțiuni și permise suspendate pe bandă rulantă

Poliția Rutieră București a desfășurat în weekend o amplă acțiune de control al șoferilor, în cadrul căreia a aplicat numeroase sancțiuni și a suspendat permise pe bandă rulantă. Una dintre tematicile controlului a fost  combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. De prisos să spunem că, exact la aceste capitole, numeroși bucureșteni au picat examenul.

În cadrul acțiunii de control, au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 de lei și au fost reținute 28 de permise de conducere. Cele mai multe dintre acestea au fost reținute pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, nerespectarea regimului legal de viteză și pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric. De asemenea, au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

În cadrul activității de control, polițiștii rutieri au întocmit și două dosare de cercetare penală, ambele pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

Spre exemplu, un bărbat în vârsta de 34 de ani a condus un autoturism pe șoseaua București-Ploiești și nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de polițiști, astfel că s-a procedat la urmărirea acestuia, fiind oprit în cele din urmă în zona bulevardului Aerogării. Persoana în cauză a fost testată cu aparatul Alcooltest, care a indicat o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest context, conducătorul autoturismului a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

Un alt bărbat a condus un autoturism pe bulevardul Ion Mihalache sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul Alcooltest, valoarea indicată fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acesta a fost condus la sediul INML pentru recoltarea probelor biologice, iar ulterior i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De asemenea, polițiștii au mai depistat un bărbat de 23 de ani care a condus un autoturism pe Calea Crângași sub influența băuturilor alcoolice. Testat cu aparatul alcooltest, acesta avea o valoare de 0.33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în cuantum de 1.305 lei iar ca măsură complementară s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide