Poliția și-a comandat flotă de Tesla Cybertruck. În ce țară se întâmplă?

Autor: Promotor 04 dec. 2019 Știri auto

Poliția din Dubai nu va fi singura care va urmări infractorii cu Tesla Cybertruck. Pick-up-ul electric va purta girofar și în Mexic. Primarul dintr-un orășel mexican a comandat deja modelul.

Tesla Cybertruck cu girofar va patrula într-un oraș cu aproximativ 170.000 de locuitori, Ciudad Valles, aflat în estul Mexicului. Valles are reputația unui oraș liniștit, dar primarul Adrian Esper Cardenas consideră că acolo este nevoie de o flotă de vehicule electrice futuriste. Acesta a rezervat nu mai puțin de 15 unități, pentru fiecare dintre ele plătind 100 de dolari, bani pe care îi primește înapoi, în cazul în care se răzgândește.

Primarul povestește că deja i-a trimis lui Elon Musk o randare care prezintă look-ul viitoarei mașini de poliție Tesla Cybertruck, sperând că va obține o reducere semnificativă. Zece dintre vehiculele rezervate de el sunt versiuni cu două motoare, iar celelalte cinci sunt versiunile de top Tri-Motor. Acestea vor fi capabile să accelereze de la 0 la 100 km/h – spun inginerii de la Tesla – în doar 2,9 secunde și vor putea parcurge până la 800 de kilometri între două încărcări.

Tesla Cybertruck Poliție Mexic

Mașinile cu trei motoare au un preț de pornire de 69.000 de euro. Primarul nu a menționat dacă a comandat și pachetul pentru rulare autonomă, care costă încă 7.000 de dolari, dar spune că speră să reducă astfel nivelul  de poluare din orașul său.

Pick-up-urile electrice nu vor ajunge în orășelul mexican mai devreme de 2022, pentru că – dacă totul merge conform planurilor companiei de Silicon Valley – Cybertruck va intra în producția de serie la sfârșitul anului 2021. Primele unități Tesla Cybertruck Tri-Motor AWD vor ieși de pe linia de asamblare abia în anul următor. Până atunci, Tesla va avea timp să lucreze și la geamurile fragile ale pick-up-ului, care au fost sparte cu o bilă de metal la evenimentul de prezentare, în urmă cu două săptămâni.

Până atunci însă, modelul ar putea suferi modificări semnificative în ceea ce privește designul. Autoritățile americane și-au exprimat îngrijorarea privind nivelul de siguranță pe care designul futurist al pick-up-ului îl oferă atât celor aflați la bord, cât și pietonilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide