Poliția și RAR îi vânează pe cei care au modificat sistemul de evacuare

Autor: ProMotor 20 mai 2020 Știri auto

După ce timp de două luni singura grijă a șoferilor era să aibă o declarație semnată de mână, acum situația revine la normal. Poliția și RAR au început din nou să controleze mașinile în trafic, iar rezultatele acestor controale nu sunt chiar grozave.

Intră în Galeria FOTO

În noaptea de 18/19 mai, Brigada Rutieră a Capitalei a organizat activități de control în trafic în colaborare cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român. Scopul controlului a fost unul mai puțin obișnuit, și anume identificarea și sancționarea celor care poluează sonor ca urmare a modificării sistemelor de evacuare ale mașinilor și motocicletelor. În afară de sistemele de evacuare, desigur au fost verificate aspectele obișnuite, cum sunt starea tehnică a mașinilor, legalitatea luminilor existente pe mașini, dar și valabilitatea inspecției tehnice periodice sau legalitatea foliilor montate pe geamuri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, au fost controlate 42 de autovehicule și aplicate 27 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 16.700 lei, majoritatea sancțiunilor fiind aplicate pentru defecțiuni tehnice la sistemul de evacuare a noxelor, modificări neomologate aduse autovehiculelor și alte deficiențe tehnice. De asemenea, în cadrul activităților de control, au fost reținute 12 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul specialiștilor Registrului Auto Român.

Poliția și RAR au început din nou controalele în trafic. Ce au constatat?

Printre cei sancționați în cursul acestei acțiuni de control s-a aflat și un tânăr de 20 de ani care se deplasa cu motocicleta pe bulevardul Națiunilor Unite. În urma controlului, polițiștii și inspectorii RAR au constatat că motocicleta avea defecțiuni la sistemul de iluminare-semnalizare precum și modificări neomologate la sistemul de evacuare a noxelor. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1740 de lei, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

În aceeași zonă, un tânăr de 22 de ani a fost oprit pentru control la intersecția Bd. Națiunile Unite cu Bd. Libertății, ocazie cu care s-a constat faptul că are montate lumini de altă natură și intensitate, emană noxe în mers și staționare, iar dispersoarele lămpilor spate sunt opacizate. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 870 de lei, totodată fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare.

În cazul cel mai flagrant, un alt tânăr a fost oprit în timp ce conducea o mașină care avea montate anvelope cu alte dimensiuni față de cele menționate în cartea de identitate a autovehiculului, tubulatura sistemului de evacuare a noxelor cu modificări neomologate și, în plus, un alt motor care nu corespundea caracteristicilor tehnice ale autovehiculului menționate în certificatul de înmatriculare. Tânărul de 19 ani a fost sancționat cu amendă în valoare de 2320 de lei, totodată fiindu-i reținute certificatul și plăcuțele de înmatriculare.

„Acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Acțiuni similare pentru depistarea celor care au modificat sistemele de evacuare au fost desfășurate și în trecut, cu rezultate similare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide