Poliția Rutieră: Când se defectează mașina, șoferii sunt obligați să facă asta! Amenda e mare | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 19 mai 2024 Știri auto
Poliția Rutieră: Când se defectează mașina, șoferii sunt obligați să facă asta! Amenda e mare | VIDEO

Poliția a transmis, prin intermediul unui clip distribuit online de MAI, ce trebuie să facă șoferii când mașina se defectează în mers. Iar cei care nu respectă acest lucru pot primi peste 800 de lei amendă.

Pe contul de Instagram al Ministerului Afacerilor Interne a fost publicat un clip destinat șoferilor.

Poliția recomandă conducătorilor auto ce trebuie să facă atunci când survine o defecțiune tehnică a mașinii în mers.

Ce trebuie să facă șoferii când se defectează mașina

Un reprezentant al MAI a explicat ce trebuie să facă un șofer atunci când se confruntă cu o problemă tehnică a mașinii.

Dacă te afli la volan și autovehiculul se defectează în timp ce te deplasezi, păstrează-ți calmul și încearcă să reduci treptat viteza. Pornește imediat luminile de avarie și scoate autovehiculul în afara părții carosabile sau într-un loc mai puțin expus traficului rutier și poziționează-l paralel cu axa drumului”, explică reprezentantul MAI.

Dacă este întuneric, atunci ar trebui pornite și luminile de poziție.

Apoi, fie apelezi la un serviciu de depanări auto, fie încerci să remediezi singur problema. Dar, nu înainte de a lua câteva măsuri de siguranță.

Îmbracă, obligatoriu, vesta reflectorizantă și instalează triunghiurile de avertizare în fața și în spatele autovehiculului”, se mai precizează în clip.

Amendă de peste 800 de lei dacă nu respecți această lege

Pentru a circula regulamentar pe drumurile publice, vehiculele trebuie dotate cu anumite echipamente.

Toate autovehiculele, inclusiv motocicletele, trebuie să fie dotate cu un kit de siguranță auto. Kit-ul conține trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și un stingător de incendii. Dacă nu ai kit-ul sau anumite elemente din acesta sunt expirate, riști să fii sancționat cu amendă de până la 825 de lei”, se precizează în clipul transmis de MAI.

Aceste echipamente obligatorii sunt necesare tocmai pentru astfel de situații neprevăzute.

Fie că mașina se defectează și trebuie semnalizat când devine un obstacol pentru alte mașini. Fie se declanșează un incendiu la motor, ce trebuie stins. Fie ești implicat sau martor la un accident, iar victimele trebuie să primească primul ajutor.

În plus, MAI avertizează șoferii care întâlnesc un eveniment rutier și vor să ajute, să respecte măsurile de siguranță până ies din zona carosabilă.

Nu încetini și nu opri în trafic doar ca să vezi ce s-a întâmplat! Riști să provoci un accident rutier!”, avertizează Poliția.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide