Sfaturile Poliției Rutiere pentru șoferii care folosesc autoturismele în această perioadă

Autor: Marius Vișan acum 1 an Știri auto

Săptămâna aceasta, polițiștii din Mehedinți au desfășurat, pe principalele artere rutiere din județ, o activitate pentru impunerea legislației rutiere, dar și pentru prevenirea accidentelor de circulație în cadrul campaniei ce se defășoară la nivel național. În cadrul acesteia a fost abordată și problematica consumului de alcool și substanțe pshioactive.

Activitatea are ca scop educația rutieră. Polițiștii au transmis recomandări participanților la traficul rutier, fiindu-le distribuite pliante și autocolante cu informații privind consecințele consumului de alcool și substanțe psihoactive înainte de a se urca la volan.

De asemenea, polițiștii rutieri au transmis participanților la trafic recomandări cu privire la conducerea autovehiculelor în sezonul rece.

Întrucât ne aflăm în anotimpul rece, caracterizat prin instabilitate atmosferică, temperaturi scăzute, ninsoare și polei, conducătorilor de autovehicule li se recomandă să circule, atât în localități, cât și în afara acestora, cu o viteza care sa permită oprirea în siguranță.

Aceste condiții meteo impun din partea celor aflați la volan o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

”Precizăm că utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, în caz contrar conducătorul auto riscă o sancțiune cuprinsă între 9-20 puncte amendă și reținerea certificatului de înmatriculare”, se arată în comunicatul de presă emis de oamenii legii.

În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă trebuie folosită frâna de motor

Este obligatoriu ca șoferii să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei , gheață, zăpadă bătătorită ori mâzga.

Reamintim obligaţia conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone de a purta echipament de protecţie-avertizare fluorescent-reflectorizant atunci când execută intervenţii la vehiculul care se află pe partea carosabilă a drumului public.

Sistemul de ventilaţie-dezaburire al mașinii trebuie să funcţioneze

O atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi a lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă, ninsoare abundentă și ploaie torențială sunt mai greu vizibili în trafic.

Pietonilor li se recomandă să sporească atenția când circulă pe drumurile publice și să evite pe cât posibil folosirea parții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului, în condiții de vizibilitate redusă și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiere


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide