Un polițist a lovit doi pietoni și a fugit de la locul accidentului

Autor: David Andrei 15 dec. 2020 Știri auto

Un polițist a fost reținut după ce a lovit doi pietoni și a fugit de la locul accidentului. Autoritățile l-au identificat cu ajutorul testelor ADN.

GALERIE FOTO 

Polițistul este angajat al Postului de Poliție Mușenița din județul Suceava. După ce colegii polițistului au identificat mașina care i-a accidentat pe pietoni, acesta a  declarat că nu el se afla la volan.

Incidentul a avut loc pe 20 noiembrie. Polițistul s-a urcat băut la volan. În timp ce conducea spre locuința sa, bărbatul a lovit doi pietoni, la aproximativ 250 de metri de casă, pe DS291 A. Speriat de incident și conștient că fapta sa i-ar aduce un dosar penal, acesta a părăsit locul accidentului. A parcat autoturismul avariat în curtea Postului de Poliție Mușenița la care era angajat.

Polițistul le-a spus colegilor de la Brigada Rutieră că nu el se afla la volan

Colegii de la Brigada Rutieră au identificat rapid mașina după ce au găsit la locul accidentului fragmente dintr-un far spart. Aceștia i-au solicitat o declarație cu privire la accidentul care avusese loc pe 20 noiembrie. Acesta le-a spus polițiștilor că nu el, ci tatăl său se afla la volan. Tatăl său este, de fapt, și proprietarul autoturismului.

Oamenii legii și-au verificat colegul cu etilotestul, dar și pe tatăl lui. Acesta din urmă nu consumase alcool, dar aparatul a arătat, la testarea polițistului, o alcoolemie de 0,55 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat. Colegii săi au avut însă, bănuiala că polițistul nu spune adevărul, așa că au continuat cercetările. În tot acest timp, mașina care a lovit pietonii a fost imobilizată.

O lună mai târziu, fugarul a fost identificat pe baza probelor ADN. Procurorii au luat probe ADN din mașină. Rezultatele testelor au ajuns la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava pe 11 decembrie. Pe baza acestor teste, s-a stabilit că la volan, în momentul accidentului, era chiar polițistul.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide