O femeie a vrut să îşi scape soțul de amendă oferind mită poliţistului. Care a fost suma?

Autor: ProMotor 16 dec. 2020 Știri auto
O femeie a vrut să îşi scape soțul de amendă oferind mită poliţistului. Care a fost suma?

În timpul nopţii de luni spre marţi, un polițist a oprit în trafic, pe DN6, în Orşova, o maşină înmatriculată în Marea Britanie, care a efectuat o depăşire neregulamentară.

În timp ce poliţistul făcea verificările, soţia şoferului i-a oferit agentului de poliţie, cu titlu de mită, suma de 200 de euro, pentru a nu lua măsurile legale faţă de soţul său, informează Mediafax.

„Cu ocazia controlului auto, în portbagajul autoturismului au fost identificate şi două cutii cu materiale pirotehnice”, spun reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Imediat după denunţ, poliţiştii anticorupţie ai DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mehedinţi, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, i-au prins în flagrant pe cei doi soţi, care au oferit poliţistului mită pentru ca acesta să nu-i reţină permisul de conducere şoferului.

În acest caz a fost întocmit dosar penat pentru dare de mită, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Dispozitivele care descurajează astfel de fapte

Polițiștii români au primit body cam-uri care filmează interacțiunea cu șoferii opriți.

6.000 de astfel de dispozitive au intrat în dotarea Poliției Române. Imaginile captate de mijloacele omologate pot fi probe în instanță. Dintre cele primite de Poliția Română, 240 vor ajunge la polițiștii de la Brigada Rutieră.

Camerele pe care polițiștii le vor purta au ca scop protejarea cetățenilor, dar și a oamenilor legii, atât pe durata interacțiunilor în trafic, dar și ulterior, în cazul unor reclamații. Fiecare înregistrare audio-video respectă cu strictețe normele cu privire la protecția datelor cu caracter personal. Cetățenii nu au dreptul de a refuza filmarea interacțiunii cu polițiștii.

Polițiștii de ordine publică și cei din cadrul Brigăzii Rutiere din Cluj-Napoca folosesc deja body cam-uri. 125 de astfel de dispozitive au intrat în dotarea poliției din Cluj la începutul acestui an. Alte 25 de sisteme de înregistrare audio-video au ajuns la polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej.

Citește și Un şofer prins după o depăşire pe linie continuă a scăpat de amendă. A dat mită prăjituri şi un tort de nuntă

Citește și Adio, șpagă! Polițiștii români tocmai au primit body cam-uri

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide