Adio, șpagă! Polițiștii români tocmai au primit body cam-uri

Autor: Elena Luchian 17 sept. 2020 Știri auto
Adio, șpagă! Polițiștii români tocmai au primit body cam-uri

Adio, abuzuri! Polițiștii români tocmai au primit body cam-uri. 6.000 de astfel de dispozitive au intrat în dotarea Poliției Române. Imaginile captate de mijloacele omologate pot fi probe în instanță.

Dintre cele 6.000 de body cam-uri primite de Poliția Română, 240 vor ajunge la polițiștii de la Brigada Rutieră, anunță Georgian Drăgan, director de comunicare al instituției.

Camerele pe care polițiștii le vor purta pe corp au ca scop protejarea cetățenilor, dar și a oamenilor legii, atât pe durata interacțiunilor în trafic, dar și ulterior, în cazul unor reclamații.

Procesul de distribuire către oamenii legii din țară și instruirea acestora cu privire la modul de utilizare a dispozitivelor a început deja. Aceștia vor afla de la specialiști cum trebuie să folosească noile body cam-uri, cum captează imaginile și cum le stochează.

Fiecare înregistrare audio-video respectă cu strictețe normele cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

Cetățenii nu au dreptul de a refuza filmarea interacțiunii cu polițiștii.

Urmează ca polițiștii de la ordine publică, poliția rutieră, poliția de frontieră și cei de la biroul de imigrări vor fi echipați cu astfel de aparate achiziționate de Ministerul Afacerilor Interne

Polițiștii de ordine publică și cei din cadrul Brigăzii Rutiere din Cluj-Napoca folosesc deja body cam-uri. 125 de astfel de dispozitive au intrat în dotarea poliției din Cluj la începutul acestui an. Alte 25 de sisteme de înregistrare audio-video au ajuns la polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej.

Ce alte echipamente noi au primi polițiștii români în ultima perioadă?

Anul acesta, în dotarea Poliției Române au intrat și pistoale noi, Beretta, care înlocuiesc vechile pistoale Carpați. Poliția Română și-a reînnoit și flota. 6.000 de autospeciale noi Dacia Logan și Dacia Duster au ajuns pe mâinile polițiștilor din România.

Noile echipamente au ca scop limitarea actelor de violență cărora le cad victimă oamenii legii și descurajarea faptelor ilegale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide