Polițiști de la Rutieră prinși în flagrant. Câți bani luau să-i lase în pace pe șoferi?

Autor: ProMotor 10 mart. 2020 Știri auto
Polițiști de la Rutieră prinși în flagrant. Câți bani luau să-i lase în pace pe șoferi?

Patru polițiști de la Rutieră au fost prinși în flagrant astăzi, în jurul prânzului. Acțiunea a fost organizată de Serviciul Județean Anticorupție Olt.

Cei patru polițiști acționau pe drumul european E 574 din județul Olt, în zona Pădurii Saru. Aceștia îi trăgeau pe dreapta pe șoferi și le cereau între 1000 și 5000 de lei pentru că ar fi depășit limita de viteză sau pentru că ar fi efectuat o depășire neregulamentară. Pentru a nu fi sancționat, un șofer le-a oferit 400 de lei, moment în care și-au făcut apariția procurorii, se arată în comunicatul Direcției Generale Anticorupție.

Polițiștii Octavian Enculescu, Mircea Coman, Mircea Păun și Adrian Găneșanu nu aveau însă aparatul radar în funcțiune. Astfel, șoferii nu știau că “oamenii legii” nu aveau, de fapt, dovada încălcării regiumului legal de viteză din zonă.

Un vlogger din Vâlcea s-a filmat la 180 de km/h. Polițiștii au văzut clipul și

i-au luat permisul pe termen nelimitat

Cei patru agenți de la Serviciul Rutier se aflau în atenția anchetatorilor încă de anul trecut, fiind suspectați de fapte de corupție. O sesizare pe numele celor patru fusese înaintată în aprilie 2019 Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind înregistrat un dosar penal în care au fost efectuate cercetări în urma cărora se decis organizarea flagrantului.

Polițiștii sunt audiați de procurori.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide