Mai mulți polițiști locali au prezentat scutiri medicale pentru a evita anumite activități

Autor: Marius Vișan 05 mai 2021 Știri auto

Aproximativ 60 de polițiști locali din Ploiești au diverse afecțiuni medicale care vin la pachet cu o serie de scutiri. Unii dintre aceștia nu pot patrula când plouă afară, nu au voie să conducă autovehicule sau nu pot purta armă.

Din totalul de 102 polițiști locali de la Ordine Publică zece pot lucra doar la schimbul 1, anunță primarul Ploieștiului. Printre afecțiunile care stau la baza acestei decizii medicale se numără și aceea că unii dintre cei zece suferă de tensiune, informează ziarulincomod.ro.

Totodată, edilul a solicitat o reverificare a documentelor medicale care “stau la baza deciziilor cel puțin ciudate și a unor încadrări ciudate”.

60 de polițiști locali din Ploiești au diverse scutiri medicale

Potrivit directorului instituției, Adrian Vaida, în total aproximativ 60 de polițiști locali au diverse scutiri medicale. Majoritatea sunt de la Ordine Publică, însă o parte dintre aceștia sunt și de la Serviciul Circulație.

Deși vorbim de polițiști locali încadrați la Ordine Publică (O.P.), aproximativ 26 dintre aceștia nu au voie deloc să lucreze la schimbul 3, adică să patruleze noaptea, au voie să lucreze doar la schimbul 1 sau 2. Alții dintre aceștia nu au voie să lucreze în intemperii, adică să patruleze când plouă sau când ninge.

Unii dintre polițiștii locali au interdicție de a purta / folosi o armă

Din totalul de 60 de polițiști locali cu diverse scutiri medicale, unii au interdicție în a purta și a folosi o armă, iar alții nu au voie nici măcar să conducă autovehicule.

Scutirile medicale pe care le au cei 60 de polițiști locali contravin atribuțiilor din fișa postului. Adrian Vaida, directorul Poliției Locale Ploiești, a precizat că în această situație este nevoit să modifice fișa postului a fiecărui salariat care are probleme medicale astfel încât acesta să fie scutit de la activitățile interzise de medici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Sindicatul Poliției Locale "Mihai Viteazul" / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide