Niște polițiști au observat un autoturism al cărui șofer a întors pe linia continuă. Care era motivul pentru care încerca să fugă?

Autor: Marius Vișan 16 nov. 2021 Știri auto

În noaptea de 14 noiembrie, polițiștii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au reținut un tânăr, în vârstă de 28 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de distrugere, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii Secției 19 Poliție au observat pe o stradă din sectorul 5 un autoturism al cărui șofer a întors pe linia continuă, distrugând unul dintre stâlpii ce delimitează sensurile de circulație, după care a oprit în dreptul unui semafor electric.

Imediat, polițiștii l-au interceptat pe șofer, moment în care acesta a demarat cu auto, procedându-se la urmărirea în trafic. După executarea mai multor focuri de avertisment, conducătorul auto a oprit pe o stradă din sectorul 5.

În urma folosirii armamentului din dotare nu au rezultat victime sau pagube materiale

Din verificările efectuate, s-a stabilit că șoferul, un bărbat de 28 de ani, nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1.06 mg/l în aerul expirat, acesta fiind condus la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Ulterior, bărbatul a fost condus la sediul Secției 19 pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat acesta a fost reținut.

Cercetările sunt contiunate de Secția 19 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, față de cel în cauză fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă emis de autorități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide