Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au avut un weekend plin

Autor: ProMotor 15 mart. 2021 Știri auto

În zilele de 13 și 14 martie Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au continuat acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere. În urma neregulilor constatate în trafic, au fost aplicate 646 de sancțiuni contravenționale.

203 dintre aceste sancțiuni au fost date pentru viteză neregulamentară, 237 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru lipsa I.T.P., alte 10 pentru defecțiuni tehnice, 3 pentru conducere sub influența alcoolului, 2 pentru depășire neregulamentară, iar 7 pentru staționare nejustificată pe banda de urgență.

Polițiștii Brigăzii Autostrăzi au reținut 32 de permise de conducere

Dintre acestea 23 au fost pentru conducerea cu viteză excesivă, 4 viteze fiind de peste 200 km/h. De asemenea, polițiștii au reținut alte 3 permise de conducere pentru consum de alcool la volan. Totodată, au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, polițiștii de la Autostrăzi au depistat, pe autostrada A1, un bărbat care conducea un autoturism cu 212 km/h. Șoferul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar rezultatul a fost pozitiv la cocaină. În cauză, a fost întocmit dosar penal. Tot pe A1, a fost depistat un bărbat, conducând un autoturism 184 km/h. De asemenea, conducătorul auto nu deținea permis de conducere, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal.

Doi bărbați au fost prinși conducând cu permis auto fals

Pe A2 a fost au depistat un alt bărbat, conducând un autoturism, care, în urma solicitării documentelor a prezentat un permis de conducere (Republica Moldova) ce nu corespundea din punct de vedere al formei și conținutului. În urma continuării cercetărilor, s-a confirmat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar permisul în cauză este fals. Cercetările sunt efectuate în cadrul unui dosar penal.

Duminică, polițiștii au oprit pe A 2, pentru control, un bărbat ce conducea autoturismul fără a purta centura de siguranță. Conducătorul auto a înmânat la control un permis de conducere asemănător celor emise de către organele competente din Israel. În urma examinării documentului, s-a constatat faptul că acesta prezenta elemente de falsificare.

Bărbatul nu deține și nu a deținut permis de conducere în România. Acesta a fost condus la sediul poliției, pentru continuarea cercetărilor, fiind sancționat contravențional, pentru nepurtarea centurii de siguranță. A fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Romana / FacebookComentarii
Inchide