Polițiștii iau la ochi mașinile modificate: Zeci de certificate de înmatriculare reținute

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Polițiștii din Capitală iau la ochi mașinile modificate. Zeci de certificate de înmatriculare au fost reținute într-o acțiune care a avut ca scop verificarea stării tehnice a autovehiculelor din București.

Intră în Galeria FOTO

În cadrul acțiunii, polițiștii Brigăzii Rutiere a Capitalei au colaborat cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român pentru a organiza activitățile de control în trafic, urmărind cu precădere verificarea stării tehnice a autoturismelor/motocicletelor. În cadrul verificărilor au fost urmărite zece aspecte importante pentru siguranța rutieră:

  1. sistemul de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, în special pe timpul nopții;
  2. sistemul de frânare;
  3. mecanismul de direcție;
  4. instalația de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
  5. existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
  6. vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
  7. sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
  8. corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
  9. deținerea inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
  10. aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Mașinile modificate sunt în atenția polițiștilor

În cadrul acțiunii au fost controlate peste 110 autovehicule, fiind aplicate 94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 51.000 de lei. Dintre acestea, 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor. De asemenea, au fost retrase retrase 51 certificate de înmatriculare pentru defecțiunile tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român, precum și 3 seturi de plăcute de înmatriculare.

În plus, a fost reținut permisul de conducere ale unui șofer care nu a oprit la semnalul polițistului rutier. Este vorba de un tânăr de 26 de ani,  care s-a dovedit că nu avea asupra sa permisul de conducere. În urma controlului efectuat de către inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul pe care l-a condus avea montate lumini de altă culoare și intensitate. Tânărul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.600 de lei, dreptul de a conduce i-a fost suspendat pentru o perioadă de 30 de zile, iar certificatul de înmatriculare i-a fost reținut până la remedierea defecțiunilor tehnice constatate.

Într-un alt exemplu oferit de polițiști, un bărbat de 36 de ani a condus un motociclu CanAm având montate în partea din spate anvelope cu alte dimensiuni decât cele prevăzute în cartea de identitate. În plus, motociclul avea deficiențe tehnice la sistemul de iluminare-semnalizare și îi lipsea toba de evacuare, fapt ce producea un zgomot excesiv. Bărbatul a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.450 de lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reținerea certificatului de înmatriculare.

Într-o acțiune similară desfășurată recent la nivel național, polițiștii au suspendat peste 500 de certificate de înmatriculare. Așadar, polițiștii nu iartă, așa că e mai bine să respectați legea, pentru că redobândirea unui certificat de înmatriculare reținut de polițiști se poate face doar în anumite condiții.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide