Cum ajung polițiștii să plătească din buzunar reparațiile pentru mașinile de serviciu?

Autor: David Andrei 24 mai 2021 Știri auto

Un polițist din București i-a scris ministrului de Interne, Lucian Bode. Tânărul i-a povestit despre condițiile precare în care lucrează și despre cum ajung polițiștii să-și plătească singuri echipamentul și chiar reparațiile pentru mașinile de serviciu.

GALERIE FOTO

Silviu Văduva este angajat la Secția 7 Poliție din București de doi ani și jumătate. Deranjat de “pantofii cu găurele și talpă de cauciuc” și la “pantalonii la dungă specifici CFR, rupți între picioare și nu numai”, el a fost nevoit să găsească alternative.

Reporterii Gândul au vorbit cu tânărul agent. Acesta le-a povestit cum, pe parcursul unei ture de opt ore, un echipaj ajunge să preia până la 12 intervenții sesizate la numărul de urgență.

Silviu povestește că și-a cumpărat singur uniforma de polițist. Și-a luat pantalonii de la o firmă oarecare. Și a dat 850 de lei pe ghete în care nu pătrunde apa. El și-a cumpărat mai multe obiecte necesare în timpul unei intervenții. Și-a achiziționat inclusiv cătușe, unele de calitate superioară față de cele primite. Pe acestea a dat 350 de lei.  „Nu mă zgârii eu în ele, nu îl rănesc nici pe cel încătușat”, explică polițistul.

Silviu mai poartă la el un briceag cu sistem de tăiat centuri și spart geamuri. Tot el l-a cumpărat. S-a gândit că poate va avea nevoie de el la intervenții.

„Nu ne întreabă nimeni din ce bani reparăm mașinile de serviciu” Polițiștii le repară din banii lor

Agentul de poliție mai povestește că el și colegii sunt amenințați cu cercetare din cauza uniformei de către cei de la Direcția de Ordine Publică. “Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm și reparăm mașinile ministerului.[…] Practic suntem pentru simplul fapt că am încercat să ne facem munca mai ușoară și că am încercat să aducem o îmbunătățire serviciului polițienesc.”

Tânărul a primit încurajări din partea colegilor și a superiorilor. El și-a semnat scrisoarea semnată: “un polițist aflat în stradă, în prima linie”. Din partea ministerului însă, i s-a răspuns că a greșit adresa. Și a fost direcționat să folosească formularele de pe site-ul MAI. Alte soluții ar fi să trimită petiția prin poștă sau să sune la linia verde a MAI, ca orice om de rând.

„Ministrului i-am făcut o invitație la o cafea pe capota Loganului. Fac cinste și o să iau din aia bună, de la peco, cu 10 lei […] Aștept invitația la Minister”, a adăugat Silviu Văduva.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Gândul / Sindicatul Europol



Comentarii
Inchide