Ce salariu are un polițist rutier și ce sporuri primește?

Autor: David Andrei 20 mai 2021 Știri auto

E bătaie mare pe locurile de la Academia de Poliție. Tinerii își doresc să îmbrace uniforma și supervizeze respectarea legii. Dar ce salariu are un polițist rutier și ce sporuri primește? Merită să învețe atâția ani?

GALERIE FOTO

Un polițist rutier primește, dacă adună și sporurile la salariu, în jur de 1.000 de euro pe lună. În remunerația sa lunară intră norma de echipament, estimată la 268 de lei.  Un polițist rutier primește și normă de hrană, în valoare de 1.054 de lei.

268 de lei ajung în contul său ca spor de condiții grele și toxicitate. La salariu se adaugă și sporul de risc și solicitare neuropsihică, estimat la 282 de lei.

Pentru chirie, polițiștii primesc o sumă extrem de mică. Este vorba despre 326 de lei, cu care nu și-ar permite nici măcar o garsonieră într-un oraș mare din țară.

Polițiștii primesc bani în plus pentru zilele de weekend lucrate. Aceștia sunt recompensați și pentru turele de noapte. Astfel, potrivit Gândul, salariul unui agent de poliție care dirijează traficul și care are o experiență de 10-15 ani, ajunge la aproximativ 4.000 de lei.

Un polițist rutier dezvăluie ce salariu au colegii

În toamna anului trecut, polițistul vlogger Tavi Perțea a dezvăluit salariile colegilor. Fără a da nume, dar arătând fluturașii de salariu, el a vorbit despre cât câștigă un agent de poliție, un ofițer de poliție și un polițist local.

Pentru un agent de poliție debutant, suma primită lunar poate ajunge la aproximativ 4.000 de lei. Salariul său de bază este de 3.161 de lei. La această sumă se adaugă sporul pentru zilele lucrate în weekend.

Salariul unui ofițer de poliție debutant pornește de la 3.385 de lei. Nu sunt incluse aici weekend-urile lucrate și nici turele de noapte.

Pentru un șef adjunct de poliție, discuțiile încep de la 3.773 de lei. Tavi Perțea a dezvăluit și cât primește un agent de la Poliția Locală. 3.371 de lei este salariul de bază pentru un polițist local cu 5 ani vechime. Pentru că acesta a lucrat ture de noapte, a mai primit 461 de lei, ajungând în final la 3.832 de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide