Polițiștii rutieri au desfășurat în intervalul 4 – 10 mai 2022 acțiunea ”Alcohol & Drugs”

Autor: Marius Vișan acum 5 zile Știri auto
Polițiștii rutieri au desfășurat în intervalul 4 – 10 mai 2022 acțiunea ”Alcohol & Drugs”

În perioada 4 – 10 mai 2022, polițiștii rutieri au desfășurat acțiunea ,,Alcohol & Drugs”, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2022 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive.

Astfel, polițiști rutieri și de ordine publică au desfășurat acțiuni în teren. În urma verificărilor au fost testați 68.893 de conducători de autovehicule, dintre care 1.508 au fost depistați în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar 85 sub influența substanțelor psihoactive.

Totodată, în 5 cazuri, au fost depistate diferite cantități de substanțe psihoactive, au fost descoperite 2 bunuri furate, a fost identificată o persoană dată în urmărire și au fost constatate 94 de infracțiuni de altă natură.

De asemenea, în cadrul acțiunii ,,Alcohol&Drugs” a fost inclusă operațiunea ,,Alcohol&Drugs Marathon”, care s-a desfășurat în perioada de 7 – 8 mai 2022.

În cadrul acestei acțiuni, desfășurate pe parcursul a 24 de ore, polițiștii au testat 28.675 de conducători de autovehicule cu aparatele etilotest/etilometru/drugtest, dintre care 762 au fost depistați în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice, iar alți 31 sub influența substanțelor psihoactive.

În primele 4 luni ale anului 2022, comparativ cu situația înregistrată în perioada similară a anului trecut, a scăzut cu 4% numărul accidentelor rutiere grave și cu 5% numărul persoanelor rănite grav în accidente rutiere.

Ce au descoperit polițiștii în timpul controalelor

La data de 8 mai 2022, un bărbat, de 23 ani, a condus autoturismul în municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive, respectiv cannabis (THC-5). În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 6 mai 2022, polițiștii rutieri din cadrul Serviciului Rutier Buzău au depistat, pe DN2 E85, în localitatea Limpeziș, un bărbat, de 22 ani, în timp ce conducea un autoturism.

În urma verificării autoturismului, polițiștii au descoperit, pe bancheta din spate, o cutie din material plastic, în interiorul căreia se afla o substanță vegetală (inflorescentă) verde, cu aspect de cannabis, cântărind aproximativ 3,5 grame, precum și un grinder cu urme de materie și un cântar cu urme de materie. Bunurile au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând să fie predate polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cannabis (THC-5).

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana aflată sub influența substanțelor psihoactive.

Sursă: Politia Romana

 


Sursa foto: Politia Romana


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide