Polițiștii rutieri din 5 județe au verificat în trafic starea tehnică a mașinilor

Autor: Marius Vișan 15 mai 2021 Știri auto
Polițiștii rutieri din 5 județe au verificat în trafic starea tehnică a mașinilor

Polițiștii rutieri din Arad, Bihor, Caraș-Severin, Satu Mare și Timiș au acționat, în perioada 11 – 12 mai 2021, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

Pe parcursul acțiunii, a fost verificată starea tehnică a autovehiculelor, a sistemelor de frânare, a mecanismelor de direcție, a sistemelor de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante.

Au fost verificate instalațiile de iluminare/semnalizare, echipamentele electrice, existența și autenticitatea seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, vizibilitatea și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate.

La autoturismele verificate, au fost vizate și sistemul de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie), precum și aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Activitățile de control au fost efectuate în colaborare cu specialiști din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

La aceste controale au participat specialiști din cadrul RAR care au verificat 946 de autovehicule și au aplicat 528 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale, 6 au fost aplicate pentru deficiențe ale sistemul de frânare, 4 pentru deficiențe ale mecanismului de direcție, 34 pentru deficiențe ale sistemului de rulare (anvelope), 43 pentru deficiențe ale instalațiilor de iluminare/semnalizare și 10 pentru aplicare folii neomologate sau tratamente chimice pe parbriz, geamurile laterale ori lunetă.

De asemenea, 34 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru alte deficiențe tehnice, 16 pentru neefectuarea în termen a inspecției tehnice periodice, 308 pentru alte abateri de la normele rutiere și 73 pentru abateri prevăzute de alte acte normative.

Pentru deficienţe periculoase la sistemul de frânare au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 5 permise de conducere, iar, pentru deficienţe periculoase la mecanismul de direcţie, au fost reținute 4 permise de conducere. Pentru alte abateri, au fost reținute 6 permise de conducere.

Totodată, au fost retrase 123 de certificate de înmatriculare, dintre care 109 certificate de înmatriculare au fost retrase vehiculelor înmatriculate în România și 14 certificate de înmatriculare retrase vehiculelor înmatriculate în alte state.

Polițiștii rutieri au dispus, în 7 cazuri, imobilizarea autovehiculelor respective, întrucât pericolul creat de deficiențele tehnice constatate era major, evitându-se în acest fel producerea unor evenimente rutiere.

În cadrul activităților de control, au fost constatate 3 infracțiuni dintre care 2 la regimul circulației și 1 de altă natură.

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide