16 – 22 septembrie: Polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days

Autor: Marius Vișan 17 sept. 2021 Știri auto

În perioada 16 – 22 septembrie, la nivel național, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days. Acesta are ca scop reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În această perioadă, la nivel european, se va desfășura operațiunea „Focus on the road”, înscrisă în Programul Operațiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL).

Obiectiv principal este reprezentat de sancționarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenția de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranța deplasării pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor desfășura activități informativ – preventive

Activitățile au ca scop conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

21 septembrie 2021, ziua fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere

Polițiștii rutieri vor purta discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În luna iulie a avut loc o altă campanie care au avut ca public țintă șoferii. ROADPOL Alcohol & Drugs a fost acțiune amplă a polițiștilor desfășurată la nivel european pentru depistarea șoferilor care conduc sub influență drogurilor și/sau alcoolului. Acțiunea a făcut valuri în România, unde numeroși șoferi au luat contact cu polițiștii.

Acțiunile ROADPOL se desfășoară periodic la nivel european, având diferite tematici, dar un obiectiv comun: o creștere a siguranței traficului rutier. O altă acțiune care a avut loc anul acesta s-a desfășurat în perioada 19-25 aprilie și a avut ca obiectiv depistarea șoferilor vitezomani, de unde și denumirea de Speed Marathon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Rutiera


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide