El este polițistul rutier care i-a salvat viața unei femei accidentate de o mașină

Autor: David Andrei 30 mart. 2021 Știri auto

Un polițist rutier a salvat viața unei femei accidentate de o mașină. Tânărul Alexandru mai are astfel de “antecedente” de-a lungul carierei sale în poliție.

GALERIE FOTO

Un polițist de la Brigada Rutieră a devenit erou fără să vrea. Este vorba despre agentul șef adjunct de poliție Alexandru Mălăncuș, din cadrul Serviciului Rutier Vaslui. Acesta a sosit primul la scena unui accident, în urma unui apel primit la numărul de urgență 112. O femeie fusese lovită de o mașină și suferise o fractură deschisă de tibie.

Alexandru a acționat rapid pentru a opri sângerarea. A folosit comprese din trusa medicală. Și-a transformat în dispozitiv de imobilizare a membrului rănit căptușeala propriei uniforme. Și-a pus geaca sub capul femeii, încercând să o ajute să stea într-o poziție mai confortabilă până la sosirea echipajului medical.

Medicul care a intervenit în acest caz l-a felicitat pe Alexandru și i-a spus că, pur și simplu, i-a salvat viața femeii.

Polițistul rutier este celebru pentru intervențiile curajoase

Alexandru a participat la mai multe misiuni peste hotare, în Ungaria, Muntenegru, Bulgaria și Polonia. Nu este prima dată când polițistul de la Rutieră intervine decisiv. În anul 2017 în Bulgaria, Alexandru a salvat viața unui copil de naționalitate rusă, în vârstă de 11 ani, care se înecase cu un sâmbure de caisă.

Polițistul rutier și-a trecut în palmares și prinderea în flagrant a unui hoț în timpul unei tâlhării. După o urmărire de 500 de metri, Alexandru l-a imobilizat pe răufăcător folosind cureaua propriilor pantaloni și l-a condus pe acesta la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. Ulterior, lucrurile au luat o întorsătură controversată. Polițistul a fost obligat de instanță să-i plătească daune morale în valoare de 1.000 de lei tâlharului. Acesta l-a acuzat pe omul legii că “i-a lezat dreptul la imagine”.

Povestea tânărului curajos a fost publicată pe pagina de Facebook Polițiștii au umor.

În zilele astea, când toți polițiștii sunt făcuți albie de porci, un polițist rutier, ca foarte mulți alții, își vede de…

Posted by Politistii au umor on Sunday, 28 March 2021

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide