Poluare la cote alarmante în București, deși circulația este redusă la minimum. Ce se întâmplă?

Autor: Elena Luchian acum 6 luni Știri

Bucureștenii s-au trezit astăzi cu un aer irespirabil, deși circulația s-a redus la minimum în perioada stării de urgență, intrată în vigoare în urmă cu trei săptămâni. Aplicațiile care redau datele înregistrate de stațiile independente de monitorizare a calității aerului arătau poluare la cote alarmante în Capitală. Ce se întâmplă?

GALERIE FOTO

“Este un incendiu de vegetație”, explică Ministrul Mediului, Costel Alexe. Acesta susține că o suprafață de 30.000 de metri pătrați din Periș, județul Ilfov, arde de ore bune. Suprafața incendiată a aparținut unei ferme de porci, iar mirosul sesizat în București este cel al dejecțiilor animale uscate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

Laboratorului mobil al Gărzii de Mediu se află la Periș. Specialiștii susțin că incendiul nu este la fel de poluant ca și în cazul în care ar fi ars cauciuc sau plastic.

Poluare record în București. Paradoxal, nu mașinile sunt de vină

Arderea a generat apariția unui aer irespirabil în zona comunelor Corbeanca, Mogoșoaia și Periș. Deși Periș se află la aproximativ 30 de kilometri de București, și locuitorii din Capitală au reclamat mirosul greu și înecăcios.

„Ne sufocăm în apartamente”, “M-am trezit tușind”, “Chiar în fiecare noapte este incendiu?”, sunt reacțiile furioase ale celor care au văzut explicațiile cu privire la incendiul de vegetație, pe paginile de Facebook ale Ministerului Mediului și Gărzii de Mediu. Imaginile publicate acolo sunt uluitoare.

Poluare peste limitele admise în București. Ce se întâmplă cu stațiile de monitorizare

Echipa Gărzii de Mediu este pe teren pentru a determina circumstanțele, iar mai multe autospeciale de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență încearcă să lichideze incendiul.

Aceeași problemă referitoare la aerul irespirabil și la poluarea din București a fost sesizată de locuitorii Capitalei și ieri dimineață. Ministrul Mediului dă vina pe aceleași incendii de vegetație.

VIDEO:

 

Publicată de Robert Neagu pe Marţi, 7 aprilie 2020


Sursa foto: Ministerul Mediului România


Comentarii
Inchide