Porsche 718 Boxster face testul elanului să pară o joacă de copii – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 26 mai 2023 Știri auto

Porsche 718 Boxster a fost supus testului elanului. Mașina sport germană a trecut cu brio testul de evitare grație dinamicii și a manevrabilității.

Nu este pentru nimeni un secret că Porsche produce unele dintre cele mai manevrabile mașini de pe piață. Cu toate acestea, abilitățile dinamice foarte bune de care o mașină dă dovadă nu sunt întotdeauna văzute și ca un lucru ce poate spori siguranța.

Un nou videoclip care demonstrează modul în care Boxster abordează testul elanului ar putea schimba acest punct de vedere. La urma urmei, evitarea completă a unui accident este mult mai sigură decât orice altă alternativă.

Acest test ne este oferit de canalul Teknikens Värld („lumea tehnologiei”) de pe YouTube. Conținutul său principal se axează pe testul elanului, o manevră evazivă care încearcă să înțeleagă cât de sigur un vehicul poate evita un obstacol care apare brusc (cum ar fi un elan) pe drum.

Porsche 718 Boxster trece cu brio testul elanului

Pentru acest test, vehiculul este încărcat cu pasageri și bagaje. Manevra constă în trecerea bruscă de pe o bandă pe alta, apoi revenirea pe banda inițială. Porsche-ul folosit face această manevră de evitare să pară o joacă de copii.

Mașina folosită a fost un Porsche 718 Boxster 25th Anniversary Edition. În ciuda aparențelor, nu este o mașină tocmai ușoară, cântărind 1.730 de kilograme. Cu toate acestea, mașina s-a descurcat foarte bine, grație centrului de greutate coborât ce îi conferă o manevrabilitate superioară.

În timpul primului test, mașina navighează printre conuri la o viteză de 75 km/h fără niciun fel de emoție. Pentru a vedea care este punctul în care Boxster începe să cedeze, același test este repetat la 79 km/h. De data aceasta, puntea față a Boxster-ului pierde puțin aderența, dar numai atunci când se întâmplă transferul de mase. A fost observat că peste această viteză, subvirarea va continua să crească și că mașina se simte foarte stabilă. Este mai mult decât suficient pentru a obține un scor de test „Aprobat” de la Teknikens Värld.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Teknikens Värld YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide